Въвежда се вечерен час в цялата Смолянска област - отново

...
Въвежда се вечерен час в цялата Смолянска област - отново
Коментари Харесай

Въведоха вечерен час в цялата Смолянска област

Въвежда се вечерен час в цялата Смолянска област - още веднъж като част от ограниченията в борбата против разпространяването на ковид . Решението бе взето от Областния съвет по сигурност, който заседава по отношение на първия открит случай на инфектиран в Смолян.
Вечерният час важи за територията на всички 10 общини . " Забраната за излизане на жители от домовете им ще важи от 22.00 до 06.00 часа ", оповести регионалният шеф Недялко Славов.
Властите се надяват мярката да докара до още по-дисциплиниращ резултат от страна на жителите. Контролът по съблюдаване на вечерния час ще се реализира от полицията, а нарушителите ще бъдат глобени по общинските наредби.
Драстичната мярка се вкарва след открит случай на инфектиран с ковид в Смолян. Стана ясно, че той е психологично болен мъж, който се върнал на 13-ти март от Англия. Преди да дойде в България се е лекувал в британска клиника от болестта си. Клиниката е известена за позитивния резултат на смолянския пациент. Мъжът е неконтактен и не може да даде точни и ясно данни къде е обитавал откакто се прибрал.
В Смолян е живал от този момент на два адреса и контактните лица са сложени под карантина и им е взета проба, само че резултатите им не са ясни. Наблюдава се от персоналния доктор, обезпечено му е и психиатрично лекуване, написа БГНЕС.  Пациентът няма изявени признаци на инфекцията. Взети са проби и от 10 чиновници от " Паспортна работа " в полицията, защото инфектираният мъж е ходил да възобновява персоналните си документи.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 март "
" Налагат вечерен час на малолетни в Добричко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР