Въвежда се дистанционно обучение на ротационен принцип за 18-те общини

...
Въвежда се дистанционно обучение на ротационен принцип за 18-те общини
Коментари Харесай

В област Пловдив въвеждат дистанционно обучение за учениците от 5 до 12 клас

Въвежда се отдалечено образование на ротационен принцип за 18-те общини в Пловдивска област за учениците от 5-и до 12-и клас.

Това разгласи Областният действен щаб след днешното съвещание. Децата от 1-ви до 4-ти клас ще учат присъствено. От разстояние в електронна  среда от понеделник стартират класовете, които са били присъствено преди ваканцията, а точно 7,10 и 12 клас.

„ Пловдивска област се намира в стадий 3 от Националния проект за справяне с пандемията. Наблюдава се позитивна наклонност към внезапно намаляване на заболеваемостта в 6-те общини измежду учениците, където бяха въведени ограничения. Очакваме в средносрочен проект да се върнем към стадий 2, разяснява регионалният шеф.

Заболеваемостта към днешна дата e 1831 на 100 000 души население на 14-дневна база. Ситуацията с лечебните заведения е спокойна. „ Заетостта на болничните кревати е към 50-55 % за неусложнени случаи и твърдо под 50 на 100 при интензивните “, посочи шефът на РЗИ доктор Сийка Димчева. Като числа това значи 169 свободни лечебни кревати за възрастни и 31 – за деца. В Спешна помощ броят на приетите в болница случаи, свързани с коронавирусната зараза е 48 %, а на домашно лекуване – 52.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР