Въвежда се 10-годишна абсолютна погасителна давност по отношение на частните

...
Въвежда се 10-годишна абсолютна погасителна давност по отношение на частните
Коментари Харесай

Край на "вечния длъжник"! Въведоха 10-годишна давност на задълженията за физическите лица

Въвежда се 10-годишна безспорна погасителна отминалост във връзка с частните отговорности на физическите лица, взеха решение депутатите с приемането на първо четене на промени в Закона за отговорностите и договорите.

Автори на предлагането са депутати от „ Обединени патриоти “, чийто претекст е фактът, че България към този момент е единствената страна в Европейския съюз, в която към момента съществува така наречен дългово иго. С новите текстове се дава опция човек да се освободи от своите изискуеми отговорности след приключване на избран интервал от време, с цел да се отстрани фигурата на безконечния дебитор у нас.

„ Често дългът се трансферира върху децата, с което тази дългова верига няма край “, стимулира предлагането от парламентарната естрада депутатът Искрен Веселинов.

С въвеждането на 10-годишната безспорна погасителна отминалост няма да се промени настоящият режим за 3 и 5-годишна отминалост и длъжниците ще могат да се възползват от нея. Защитени са в задоволителна степен и ползите на кредиторите поради дългия период, в който могат да съберат вземанията си, считат вносителите. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР