Въведоха нови, по-строги правила в болница Пирогов заради коронавируса. Пациенти

...
Въведоха нови, по-строги правила в болница Пирогов заради коронавируса. Пациенти
Коментари Харесай

“Пирогов“ затваря врати за пациенти без отрицателен тест за коронавирус

Въведоха нови, по-строги правила в болница " Пирогов " поради ковид. Пациенти без изработен тест за COVID-19 не се одобряват, а задачата е да се ограничи разпространяването на вируса измежду личния състав, оповестява Нова телевизия. Добрата вест е, че към този момент има 10 излекувани медици от болница " Пирогов ".

До стягането на ограниченията се стигна откакто десетки медици дадоха позитивни проби за ковид. От тази седмица всеки пациент, който се нуждае от хоситализация, първо се изследва с PCR-тест.  Когато положението на болния е  незабавно, той се изолира в буферно помещение и се обгрижва като евентуален инфектиран с ковид.

Плановото лекуване на пациентите на " Пирогов " към този момент стартира 24 часа след постъпването им в болница. Приблизително толкоз време е нужно, с цел да излязат резултатите от PCR-тестовете за ковид. Ще бъдат изолирани и хората,които се нуждаят от незабавна помощ.  При тях обаче няма да се губи никакво време.

" Ако би трябвало, да вземем за пример, незабавно да бъдат оперирани, се третират като евентуално инфектирани, с цел да се избегне рискът, който беше първоначално - пациенти,които са преносители на ковид, да заразяват нашите сътрудници без да желаят ", изясни шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов.

Ако се окаже, че някой от незабавните случаи е с ковид, тогава той ще бъде настанен в Коронавирус отделението на болничното заведение. За първото денонощие от въвеждането на новите правила са взети повече от 40 проби.

" С разпределяне на ограниченията знаем, че потокът от пациенти ще се ускори. Предполагам, че броят им ще стане през идната седмица към 100 на денонощие ", изясни Балтов.

В момента болничното заведение разполоага с 6500 PCR-теста, които ще стигнат за един месец. След изчерпването им ще бъде направена нова поръчка.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР