Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до

...
Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап продължава до
Коментари Харесай

Официално! Ето какви мерки въвеждат в София заради К-19

Въведеното отдалечено образование за учениците в гимназиалния стадий продължава до 27 ноември, в това число. Това реши на днешното си съвещание Софийският щаб за битка с ковид.

Учениците от 6 и 7 клас минават в образование от разстояние в електронна среда. Мярката се вкарва от петък, 13 ноември и се планува да остане в действие до 27 ноември. На шефовете на учебни заведения се предлага при повишение на броя на заболелите, образователният развой да минава в електронна среда и за други класове.

Към момента 49 столични учебни заведения са минали в образование от разстояние в електронна среда. Заболелите и карантинирани деца и възпитаници са 6265, а карантинираните учители и възпитатели са 780 индивида.

Отпада условието децата, които са признати в ясла, да стартират да я посещават до 60 дни от началото на образователната година, както и същото условие за по-големите – 30 дни при приемане в детска градина.

Комисията по просвета и обучение към СОС реши и отсъствието на децата от ясла и детска градина да се извиняват служебно за времето, в което София е в алената или в оранжевата зона по брой болни.

„ Показателите за брой болни в яслите и детските градини са по-добри от учебните заведения поради медицинския обзор, който се прави на входа всяка заран и поради понижената посещаемост.

По време на изключителното състояние посещаемостта беше 30%, през септември – 50%, в този момент още веднъж пада надолу. В тази динамична обстановка би трябвало да дадем опция на родителите, които желаят, да оставят децата си у дома, а тези отсъствия да се извиняват служебно “, посочи зам.-кметът по просвета и обучение доцент Тодор Чобанов.

Остава в действие за още две седмици възбраната за работа на нощните заведения - питейни заведения, клубове и нощни заведения, както и въведеното ограничаване на работното време на заведенията до 23.30 часа.

Остава в действие и възбраната за визити на огромни търговски обекти – молове, на лица под 18-годишна възраст.

Гражданите над 65 години могат да се възползват от „ зелените коридори “ в питателните магазини сред 8 и 10 часа.

Продължават инспекциите на Столична дирекция на вътрешните работи, ЦГМ, Общинска полиция и Столичният инспекторат за съблюдаване на ограниченията в градския превоз и комерсиалните обекти. Отчита се, че от ден на ден хора носят маски и съблюдават отдалеченост на публични места. От началото на месеца екипите на Столична дирекция на вътрешните работи са ревизирали 6656 карантинирани лица.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР