Въведеният в момента режим на водоснабдяването в Перник не води

...
Въведеният в момента режим на водоснабдяването в Перник не води
Коментари Харесай

В Перник ще бъде сменен графикът на водния режим

Въведеният сега режим на водоснабдяването в Перник не води до нужното икономисване на вода, има проблем със снабдяването на високата зона на града. Затова от ВиК – Перник е препоръчан нов график за всички обитаеми места. Някои от тях ще имат вода всеки ден от 16.00 часа до 22.00 часа, а в някои села ще имат вода през ден.
Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова след извършената през днешния ден по нейна покана среща с регионалния шеф на Перник Емил Костадинов и кмета на регионалния център Станислав Владимиров, в която взе участие и заместник-министър Николай Нанков. На срещата бяха разисквани въведеният сега режим, изгодите, проблемите и бъдещите дейности, които би трябвало да бъдат подхванати.
Действащият режим с стартиране и прекъсване на водата два пъти на денонощие докара до голям брой повреди по амортизираната водопреносна мрежа, сподели министър Аврамова. И добави, че това значи спомагателна загуба на вода, както и загуба на финансов запас. Съществуващият режим съвсем не икономисва вода, а основава проблеми с водоснабдяването на някои елементи на града и селата.
Предстои на следващия ден предлагането за нов график да бъде импортирано за утвърждение в общината, след което новият график ще бъде оповестен на интернет страницата на ВиК - Перник. С използването му операторът ще може да подсигурява, че потребителите ще имат вода в избраното време.
Предложеният режим е по-болезнен за перничани, само че е извънредно неотложен, сподели кметът Станислав Владимиров. Ще съблюдаваме за осъществяването му, тъй че всички да имат вода в плануваното време, добави той.
Регионалният министър акцентира, че е стеснителен притокът на вода – 50 л/сек., до момента в който оттокът е 350 л/сек. Държавническото държание е да посрещнем снеготопенето с този противен режим, само че с налична вода в язовира, сподели тя.
Петя Аврамова разяснява също, че ще се търсят различни способи за водоснабдяване на Перник. С цел намиране на решение са извършени срещи с специалисти, инженери, хидролози, като всяко направено предложение се преглежда и преценя деликатно. Ще търсим разновидности да подкрепим всяка една концепция, която да способства за водоснабдяването на Перник, добави тя.
Ще се търси опция за обезпечаване на спомагателни екипи за по-бързо премахване на зараждащите повреди и спомагателни водоноски.
Заместник-министър Нанков разгласи, че на следващия ден във ВиК – Перник ще бъде назначен пълномощник, който да реализира оперативното управление на сдружението след освобождението на досегашния шеф Иван Витанов до избора на нов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР