Въведените у нас извънредни мерки са ефективни и дават резултат.Това

Въведените у нас извънредни мерки са ефективни и дават резултат.Това ...

Борисов: Нямам нито силата, нито волята да изрека „Не отивайте на църква“.Въведените у нас извънредни мерки са ефективни и дават резултат.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на късен брифинг в Министерския съвет след края на онлайн заседанието на лидерите на ЕС, в което участва и той.

Бойко Борисов посъветва никой да не се шегува с толкова сериозен въпрос като коронавируса.

А коментирайки дали трябва да бъдат отменени Великденските служби, премиерът каза: "Аз нямам нито силата, нито волята да кажа не отивайте на църква. Нека вярващите са по-раздалечени, нека се дезинфекцират иконите", посъветва министър-председателят.

"За всичко друтго имам воля и смелост, това не мога да го направя", каза той по повод призивите да се затворят църквите.

Борисов заяви, че след изявлението на президента Румен Радев в неделя, който обяви, че ще наложи вето на част от закона за извънредното положение, премиерът е спрял да разговаря с него не само по темата за коронавируса, но и по всякакви други теми."Ако сега кажа, че няма да има балове, това ще е новината на вечерта, а никой не го заслужава. Има още време", каза Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще бъдат отменени традиционните абитуриентски балове през май. / Марица

 

 

PETEL.BG призовава: Останете си вкъщи, ако можете. Не се презапасявайте и запазете спокойствие!Следвайте инструкциите на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Информирайте се само от достоверни източници на информация! 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти

Източник: petel.bg