Въведените ограничения за придвижване и различни дейности заради коронавируса намалиха

...
Въведените ограничения за придвижване и различни дейности заради коронавируса намалиха
Коментари Харесай

Европа е с по-чист въздух заради коронавируса

Въведените ограничавания за напредване и разнообразни действия поради ковид понижиха замърсяването на въздуха в цяла Европа. Това демонстрират редица сателитни фотоси. В интервала от 5 до 25 март междинното равнище на азотен диоксид е спаднало доста, оповестява организация МИА, представена от БГНЕС.
Изхвърлянето на азотен диоксид в огромни градове като Брюксел, Париж, Мадрид, Милано и Франкфурт е намаляло в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това съответствува с въведените ограничаващи ограничения на пътния трафик и пониженото произвеждане на предприятията, които отделят нездравословни газове.
По данни на Европейската организация за околна среда, хората, които живеят в градове със нечист въздух, имат по-слаба имунна система и надлежно са изложени на по-голям риск от заразяване с COVID-19.
Припомняме, че през февруари, когато държавното управление на Китай вкара строги ограничавания за напредване като мярка против разпространяването на ковид, беше видяно понижаване на замърсяването в градовете.
Знаете, мръсният въздух предизвиква всяка година преждевременна гибел на към 400 000 души на Стария континент.
Днес и на следващия ден по данни на специалисти се чака въздухът в София да се почисти поради идването на леден фронт от северозапад. През почивните дни поради стихия от Туркменистан, въздухът над столицата бе нечист.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР