въведе 3-седмично затваряне на училищата, баровете и клубовете, докато Европа

...
въведе 3-седмично затваряне на училищата, баровете и клубовете, докато Европа
Коментари Харесай

Вечерен час и затваряне на обществени места в Европа заради коронавируса

вкара 3-седмично затваряне на учебните заведения, питейните заведения и клубовете , до момента в който Европа се бори с внезапното нарастване на случаите на заразяване с ковид, осведоми БГНЕС. Чехия има най-високия % на нови инфекции на 100 000 души в района. В Холандия беше оповестено отчасти блокиране и маските станаха наложителни в обществените закрити пространства.
Междувременно, приемането на инфектирани в лечебни заведения още веднъж нараства бързо в доста страни.  Лечебните заведения в Париж биха могли да запълнят 90% от леглата си за интензивно лекуване до края на идната седмица, предизвести Мартин Хирш, началник на обществената болнична група APHP. Очаква се президентът Еманюел Макрон да разгласи спомагателни ограничавания в телевизионно послание през днешния ден (14.10.20 г.). Съобщения в локалните медии допускат, че градовете, считани за горещи точки, в това число Париж, могат да бъдат изправени пред вечерен комендантски час .
 Чехия затваря заведенията за хранене и минава към онлайн образование Чехия затваря заведенията за хранене и минава към онлайн образование
Чешкото държавно управление затваря питейни заведения, заведения за хранене и клубове от на следващия ден, 14 октомври до 3 ноември, и ще вкара отдалечено образование допълнително...
По-рано немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че " следи с огромна угриженост " обстановката в Европа. В своя отчет от 13-ти октомври Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC) демонстрира, че доказаните нови случаи на ковид в Чешката република през последните 14 дни възлизат на 55 538 - по-високи от 42 032р регистрирани за същия интервал в прилежаща Германия, чието население е осем пъти по-голямо. През март Чешката република бързо наложи строги карантинни ограничения, затваряйки границите си и изисквайки наложително носене на маски. Но в края на юни рестриктивните мерки, в това число наложителните маски, бяха отстранени и бе проведено голямо тържество на Карловия мост в Прага, с цел да се отпразнува по този начин нареченият завършек на коронавирусната рецесия .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР