Във вторник започват преговорите, защитихме всички наши позицииТова заяви македонският

...
Във вторник започват преговорите, защитихме всички наши позицииТова заяви македонският
Коментари Харесай

Буяр Османи: Защитихме всички наши позиции

Във вторник стартират договарянията, защитихме всички наши позиции

Това съобщи македонският външен министърБуяр Османи, съобщи

Османи обясни какъв е постигнатият компромис с България за започване на договарянията за участие на РСМ с Европейски Съюз.

Той изясни, че Скопие е отстояло значимите неща за страната свързани с македонския език и история, която няма да бъде част от преговорната рамка. Докато България е отстояла единствено едно нещо – вкарването на българите в Конституцията на страната.

България и Северна Македония подписаха през днешния ден двустранен протокол по чл.12 Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година в неделя.

"С това завърши един нелек развой на договаряния, в който двете държавни управления демонстрираха храброст и политическа воля да преодолеят несъгласията. Това решение напълно пази правата на българите в Северна Македония и българския народен интерес. Именно по тази причина то получи оптимално необятна поддръжка в Народното събрание, в това число от опозицията, което е показателна оценка за напъните на българското държавно управление и за заложените гаранции за ползите на страната ни ".

Това се споделя в декларация на българското държавно управление в оставка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР