Във вторник украинският президент Владимир Зеленский остро разкритикува Запада в

...
Във вторник украинският президент Владимир Зеленский остро разкритикува Запада в
Коментари Харесай

Войната винаги разкрива всичко, кой е честен и кой е лицемер: Зеленский в обръщение към канадския парламент

Във вторник украинският президент Владимир Зеленский остро разкритикува Запада в канадския парламент за отхвърли му да вкара възбрана за полети над страната му , с цел да смъква съветски военни самолети. Миналия месец Москва стартира военна акция против своята съседка. Виж видео тук!

Пред канадските депутати посредством видеовръзка Зеленский насочи фино затулен укор към отхвърли на Запада да сътвори неразрешена за полети зона над Украйна или да достави страната с военни самолети.

"Войната постоянно разкрива всичко, на което хората са способни. Кой е мощен и кой е слаб. Кой е умен и кой не вижда очевидното. Кой е почтен и кой е двуличник ", сподели президентът в прочувствено послание.

"Спрете бомбардировките. Колко още ракети би трябвало да паднат върху нашите градове? И в отговор чувате, че някой не желае да го направи... Но те са надълбоко загрижени! "

Зеленски прикани канадския министър-председател Джъстин Трюдо да употребява "влиянието си ", с цел да се откри зона, неразрешена за полети, което значи, че изтребителите на НАТО ще би трябвало да смъкват съветски самолети в украинското въздушно пространство.

Президентът също по този начин разкритикува отхвърли на НАТО да одобри Украйна за собствен член. "Те приказват за ескалация. Как може да се утежни? Те споделят, че Украйна към този момент не е в НАТО. Въпреки че "вратата е отворена ". Но за кого са тези порти и накъде водят, в случай че ни е казано, че няма да ни позволен? "

Досега НАТО отхвърляше да наложи неразрешена за полети зона, опасявайки се от директен боен спор с Русия. След речта на Зеленский канадският министър на външните работи Мелани Жоли удостовери позицията на Отава, като назова неразрешената за полети зона "червена линия, която не можем да преминем ".

Много страни, в това число Съединени американски щати, Обединеното кралство, Канада и страните - членки на Европейски Съюз, постановиха огромни наказания на Русия, които засегнаха, наред с други неща, нейните банки и търговия. Дълъг лист от огромни задгранични компании и марки оповестиха, че ще изоставен съветския пазар.

По-късно тя съобщи пред CTV, че проектът на Канада за прекъсване на съветската атака в Украйна е "повече наказания и повече оръжия ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР