Във вторник украинските военни за първи път заявиха, че техните

...
Във вторник украинските военни за първи път заявиха, че техните
Коментари Харесай

Украйна твърди, че е свалила ирански дрон, използван от Русия

Във вторник украинските военни за първи път обявиха, че техните сили са свалили ирански дрон, употребен от Русия на бойното поле в източната част на страната, заяви CNN.

" С огромна доза убеденост може да се твърди, че Въоръжените сили на Украйна за първи път са унищожили ирански военен дрон край Купянск ", се споделя в изказване на Дирекцията за стратегическа връзка на украинската войска в Telegram, оповестено дружно със фотоси на разрушения дрон, за който се твърди, че е свален край град в Харковска област.

Новината идва, откакто през юли разузнаването на Съединени американски щати предизвести, че Техеран възнамерява да изпрати на Русия " стотици " безпилотни самолети, които да бъдат употребявани във войната в Украйна. През август американски чиновник съобщи пред CNN, че се счита, че руснаците са упражнявали с безпилотните самолети в продължение на няколко седмици. По-късно през месеца иранските въоръжени сили започнаха учения с над 100 създадени на място бойни и разследващи дрона, с цел да показват " мощта си ", оповестяват държавните медии.

През юни на летище Кашан, южно от Техеран, Иран стартира да показва на Русия безпилотни летателни апарати Shahed-191 и Shahed-129, известни още като БЛА или безпилотни летателни апарати, оповестиха американски чиновници за CNN. И двата типа безпилотни самолети могат да носят ракети с точно ориентиране.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР