Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места.В

...
Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места.В
Коментари Харесай

Снегът се завръща на много места в страната

Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места.

В последните дни на февруари времето ни припомня, че зимата към момента е тук. Край крайбрежията на Южна Италия в Йонийско море орбиталните метеосателити към този момент демонстрират оформилия се средиземноморски циклон, който се чака в идващите 2-3 дни да се придвижи на североизток към Черно море.

Неделята ще е облачна с превалявания от дъжд и сняг. От сутринта на запад ще вали сняг, а на изток - дъжд, който бързо ще се обръща в сняг. До края на денонощието снеговалежите ще са интензивни в Рило-Родопската област, Западна Стара планина и Предбалкана. Ще е прохладно със студени североизточни пориви, което с изключение на чувство за по-студено време, носи риск от снежни виелици, преспи и навявания по пътищата. В мощ са предизвестия за рисково време в цялата страна, предава Нова тв.

Температурите в неделя сутринта ще са сред 0 и 5 градуса. В най-топлата част на денонощието термометрите ще се двоумят от 2-3 до към 7-8 градуса.

До края на денонощието снеговалежите ще обзет съвсем цялата страна, даже крайните източни региони. През нощта и в ранните часове в понеделник на Югозапад преваляванията ще понижават и стопират, само че ще не престават в Централна и Източна България с по-значителни количества към Стара планина и в Лудогорието. Ще остане прохладно с най-силни пориви в Североизтока, където ще има предпоставки за навявания. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски по отношение на неделните стойности, в интервала от 0 до 5-6 градуса.

Във вторник снеговалежите ще са по-слаби и на по-малко места, най-вече в Северна България. Към края на деня равносметката ще е нова снежна завивка до 10-15 сантиметра тук-там в Западна и Северна България. В планините капацитетът на преваляванията е към и над 50 сантиметра нов сняг.

В сряда облачността в Западна и Централна България ще се раздра. В дните до края на седмицата дневните температури ще се покачат леко, само че заран рано времето ще е мразовито. В котловините на Западна България термометрите ще демонстрират до минус 8 - минус 10 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР