Във вторник следобед Русия отвърна с масиран ракетен удар по

...
Във вторник следобед Русия отвърна с масиран ракетен удар по
Коментари Харесай

Русия предприе най-мощната ракетна атака в Украйна

Във вторник следобяд Русия отвърна с масиран ракетен удар по цяла Украйна. Става дума за най-мощния удар от началото на войната.  " Това е отговор на речта на президента Зеленски на Г-20 в Бали ", съобщи ръководителят на неговия офис Андрей Ермак. Преди няколко часа във видеоречта си в Бали Зеленски сложи 10 условия за договаряния с Русия, а съветският външен министър Лавров му отвърна да не поучава Русия. Междувременно Лавров, който остана в изолираност на срещата, напусна Индонезия. 

" Руснаците изстреляха около 100 ракети ", заяви представителят на Военновъздушни сили на Украйна. „ Те са повече от 10 октомври, когато бяха изстреляни 84 ракети ", добави представителят. Тогава стартира масираната офанзива по енергийната инфраструктура. 

Междувременно президентът Зеленски записа видеообръщение, в което заяви, че " Русия е нанесла 85 ракетни удара по територията на страната. Зеленски прикани хората да останат в прикритие и предизвести за опцията от нови офанзиви. Зеленски сподели, че са ударени главно енергийни уреди, чакат се още 20 удара ". 

73 от повече от 90 крилати ракети и всички 10 дрона Shahed-136/131, изстреляни от съветската войска, бяха свалени, оповестиха украинските управляващи. Ракетите са изстреляни от 14 стратегически ракетоносеца Ту-95 и кораби на съветския Черноморски флот. Пострадали са 15 инфраструктурни обекта, оповестиха украинските управляващи.

„ Традиционната скица за хвърчене на противников ракети е от Черно море, откъдето изстрелват „ Калибър “, само че в този момент те се изстрелват по-малко “, сподели Юрий Игнат, представител на украинските Военновъздушни сили. Според него множеството от ракетите са изстреляни от бомбардировачи ТУ-95 и ТУ-160 от региона на Каспийско море и от Волгодонск, Ростовска област. 

Извън енергийните уреди в Киев са ударени два огромни жилищни блока в Печьоринския квартал. Заместникът на Ермак пусна в Телеграм видео, в което се вижда по какъв начин горят постройките. На място има пожарни и коли за спешна помощ. До момента се оповестява за един умрял. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР