Във вторник ще се изиграят поредните два осминафинала от Шампионската

...
Във вторник ще се изиграят поредните два осминафинала от Шампионската
Коментари Харесай

Атлекито изглежда обречен в Милано срещу перфектния Интер

Във вторник ще се изиграят следващите два осминафинала от Шампионската лига. Итнер посреща Атлетико Мадрид, а ПСВ Айндхжовен е хазаин на Борусия Дортмунд. И двете срещи са от 22,00 часа българско време.


В дуела на " Джузепе Меаца " силите наподобяват изравнени. Миналогодишният финалист Интер преодоля елементарно своята Група D, само че не съумя да се оправи с Реал Сосиедад, като точките бяха поделени, а испанците в последна сметка приключиха първи. „ Нерадзурите “ завършиха с три победи и три загуби, колкото имаше и отбора от Сан Себастиан.

Атлетико Мадрид пък сподели, че е най-опитният тим измежду Лацио, Фейенорд и Селтик и завоюва една относително лесна група. „ Дюшекчиите “ не позволиха проваляне и записаха четири победи. Последната от тях бе в Мадрид с 2:0 над Лацио и обезпечи първото място за момчетата на Симеоне. На личен терен Атлетико бе впечатляващ, само че на открито победи единствено в Ротердам.

Днешната среща заварва Интер в отлично въодушевление. Към момента отборът е с най-дългата серия от следващи победи в топ шампионатите на Европа, печелейки всички осем мача от началото на годината. В петък „ Нерадзурите “ разрушиха Салернитана с 4:0 вкъщи и след издънките на Ювентус и Милан са на върха с девет точки преднина и мач в пасив. Ден по-късно пък Атлетико бе още по-резултатен – 5:0 над Лас Палмас вкъщи. Това бе и първи триумф за отбора от три мача насам.

ПСВ и Борусия Дортмунд пък са двата осминафиналисти с най-малки шансове за край. Това проличава от ставките на букмейкърите.

ПСВ се класира за осминафиналите още след първите пет мача, в които завоюва девет точки. Тимът се оправи с конкуренцията на Севиля и Ланс в разногласието за второто място, а от Арсенал не загуби вкъщи, откакто в Лондон отстъпи с 0:4. Борусия Дортмунд пък бе сензацията на есента. „ Жълто-черните “ освен прескочиха групата на гибелта, само че излязоха от нея като първи. Две победи бяха записани над Нюкасъл, една над Милан, а единственото проваляне пристигна на терена на ПСЖ.

Голямото преимущество на ПСВ в днешния дуел е шампионата, в което се състезава и може да остави на назад във времето за миг. В Ередивизи отборът е с 10 точки задатък пред втория Фейенорд и не съумя да завоюва в единствено 2 от 22 кръга до този миг. Борусия Дортмунд пък е забъркан в разногласието за Топ 4 в Бундеслигата, като на пръв взор има късмет да се бори за последните две места в конкуренцията още на Република България Лайпциг и Щутгарт. В Събота „ Бе Фау Бе “ приключи 1:1 като посетител на Волфсбург и остава непобеден във всички шампионати от 9 декември насам. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР