Във вторник Северна Корея осъди годишните военни учения между Съединените

...
Във вторник Северна Корея осъди годишните военни учения между Съединените
Коментари Харесай

Северна Корея плаши с ядрена война

Във вторник Северна Корея осъди годишните военни учения сред Съединените щати и Южна Корея , предупреждавайки за нуклеарна война поради последните тристранни съглашения за задълбочаване на връзките сред водачите на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония в Кемп Дейвид, оповестява " Ройтерс ".

Южна Корея и Съединените щати започнаха  Ulchi Freedom Shield в понеделник, предопределени да подобрят взаимните си отговори на нуклеарните и ракетните закани на Северна Корея . Пхенян от дълго време жигосах ученията като подготовка за война.

В коментар, изнесен от осведомителната организация KCNA, Северна Корея сподели, че срещата на върха сред Съединените щати, Южна Корея и Япония в президентската резиденция в Кемп Дейвид в петък е имала за цел да формулира " провокация за нуклеарна война ".
 Триадата от Кемп Дейвид
Триадата от Кемп Дейвид

Един от триумфите на американската външна политика на Джо Байдън е развиването на тристранното съдействие на Съединени американски щати с Япония и Южна Корея

" Ако споразуменията, изфабрикувани в курорта Кемп Дейвид, бъдат в допълнение приложени на процедура във военните учения... опцията за експлоадиране на термоядрена война на Корейския полуостров ще стане по-реалистична ", се споделя в коментара.

На първата независима среща сред водачите на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония трите страни се споразумяха да задълбочат военното и икономическото съдействие, защото се стремят да проектират единение в лицето на възходящата мощност на Китай и нуклеарните закани на Севера.

В коментара на КНДР се споделя, че преобладаващата обстановка изисква армията  да " поеме самодейността, настъпателни и смазващи дейности за война ".

Северна Корея съобщи, че ще изстреля спътник сред 24 август и 31 август в посока Жълто море и Източнокитайско море, заяви японската брегова защита във вторник след несполучливо изстрелване през май.

Южнокорейските депутати обявиха, че Северът може да изстреля междуконтинентална балистична ракета или да предприеме други военни дейности в символ на митинг против ученията на съдружниците или против срещата на върха на Южна Корея, Съединените щати и Япония предходната седмица.
 Съединени американски щати и съдружниците би трябвало да са подготвени за война на два фронта и нуклеарни офанзиви
Съединени американски щати и съдружниците би трябвало да са подготвени за война на два фронта и нуклеарни офанзиви

Съединени американски щати би трябвало да покажат ясна подготвеност за победа пред противниците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР