Във вторник Сенатът на Южна Каролина гласува за забрана на

...
Във вторник Сенатът на Южна Каролина гласува за забрана на
Коментари Харесай

Южна Каролина е поредният щат в САЩ, който ограничи абортите

Във вторник Сенатът на Южна Каролина гласоподава за възбрана на абортите след шестата седмица от бременността, макар опита за блокиране на законопроекта от страна на петте дами законодателки, измежду които и три Републиканската партия, посочи Агенция Франс Прес.

Сега законопроектът е ориентиран към губернатора на южния американски щат и той съобщи, че има намерение да го подпише. Така Южна Каролина ще стане следващият щат, който лимитира абортите, откакто предходната година Върховният съд анулира федералното право на тази процедура .

През шестата седмица доста дами не знаят, че са бременни. Дори и да знаят, в доста клиники за аборти има описи на чакащите, които не престават със седмици, което съгласно критиците трансформира законопроекта във фактическа съвсем цялостна възбрана.

Републиканците в щатския сенат неведнъж се опитваха да одобряват законопроекта , само че бяха възпрепятствани от петте дами, в това число и от сенатори републиканци, които упорстваха за по-леки ограничавания на абортите като вероятен компромис.

Но откакто Камарата на представителите одобри мярката, Сенатът на щата най-сетне събра задоволително гласове, с цел да надделее над дамите.
 Администрацията на Байдън изиска Върховният съд да отбрани правото на аборт
Администрацията на Байдън изиска Върховният съд да отбрани правото на аборт

Става въпрос за ограничавания достъпа до лекарство, което нормално се употребява за аборти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР