Във вторник Съединените щати наложиха санкции на още 38 души

...
Във вторник Съединените щати наложиха санкции на още 38 души
Коментари Харесай

Как "представителят" на Путин сред руснаците в чужбина влезе в черния списък на САЩ

Във вторник Съединените щати постановиха наказания на още 38 души поради активността, която развиват в Украйна. Решението беше взето сега, когато в Белия дом се състоя първата среща сред президентите на двете страни, Доналд Тръмп и Петро Порошенко.

Сред засегнатите беше фигура със особено място във връзките на Кремъл с руснаците в чужбина, чиито връзки в Украйна с представители на властта обаче не престават, без значение от нажежените връзки сред Киев и Москва.

Александър Бабаков е включен в листата като " специфичен представител на президента на Руската федерация по взаимоотношението с организации на съотечественици в чужбина ", а измежду глобените са и двама негови сътрудници - Александър Воробьов и Михаил Плисюк. Освен това в Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) той е заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси. През 2008 година е определен за заместник-председател на парламентарното заседание на руско-беларуския съюз. До 2011 година е част от партията на Сергей Миронов " Справедлива Русия ", само че по-късно влиза в ръководещата " Единна Русия ".

Той към този момент беше глобен от Европейски Съюз по времето, когато беше заместник-председател на Държавната дума и значим вложител в Крим. Бизнес активността в Украйна, почнала през 1988 година с кожарска фабрика във Вознесенск, стига и до Киев. Освен някогашен акционер в украинската Първа капиталова банка съгласно съветски медии е и притежател на " Премьер палас " - първия петзвезден хотел в столицата. Групата VS Energy, на която е съсобственик, държи осем електростанции из разнообразни области на страната и (освен " Премьер палас " ) верига от 18 други хотела. Подкрепата му за анексията на Крим през март 2014 година

не оказва въздействие на бизнеса му в страната -

по неофициална информация украинския основен прокурор Юрий Луценко е негов " авторитетен другар ". Украински издания пък настояват, че известно време е бил непосредствен с руско-украинския мафиот Максим Курочкин, убит в Киев през 2007 година Украйна до момента заобикаля да наложи наказания на VS Energy - забележителен фактор на енергоразпределителния пазар на страната макар напрежението сред управляващите и холдинга през 2015 година Тогава киевското разследване го подозира в разхищаване на средства от украинския бюджет.

" Бабаков се счита за авторитетен бизнесмен, посредством който са се решили доста въпроси в връзките сред съветския и украинския бизнес, " написа украинското издание " Страна ".

От 2001 година той оглавява и съвета на шефовете на ЦСКА Москва.

Неговото име беше фигурираше в неотдавнашно следствие на френското издание Mediapart, което откри, че

руснаци са финансирали предизборната акция

на водача на Националния фронт Марин льо Пен. Бабаков беше избран като индивида " с основна роля " в организирането на схемата на финансовите потоци от Москва в сметките на фронта.

Името му се появи в абсурда " Досиетата от Панама ", откакто съветски публицисти го откриха в описите на лица с офшорни сметки и компанията AED International Limited от 2007 до 2011 година, след това трансферирана на щерка му.

В изявление за съветската организация RNS Бабаков свърза включването си в листата с " висока оценка за работата " си. " Не зная с какво друго да го свържа, " сподели той, представен от изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР