Във вторник Русия предложи още един шанс за капитулация на

...
Във вторник Русия предложи още един шанс за капитулация на
Коментари Харесай

Всички, които се укриват в Азовстал, да се предадат и ще бъдат пощадени: Москва

Във вторник Русия предложи още един късмет за капитулация на останалите украински сили, които се намират в стоманодобивния цех " Азовстал " в черноморския пристанищен град Мариупол.

Всички, които се укриват в " Азовстал ", би трябвало да изоставен обекта сред 14:00 и 16:00 ч. московско време, без да носят оръжие или муниции, разпореди Министерството на защитата.

" Предвид пагубната обстановка в металургичния цех " Азовстал "... съветските въоръжени сили още веднъж оферират на бойците от националистическите батальони и задграничните наемници да прекратят военните дейности и да сложат оръжие от 12 ч. московско време на 19 април 2022 година ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

" На всички, които смъкват оръжието си, се подсигурява запазването на живота ", прибавиха от министерството.

 

Формулировката на изказването повтаря съвсем буквално сходно предложение, направено на украинските сили в неделя, което те в последна сметка отхвърлиха. Съобщава се, че киевските управляващи строго не разрешават на своите войски да се предават на руснаците.

 

Според новото предложение командирите на батальона " Азов " би трябвало да открият непрекъсната радиовръзка с съветската страна, да прекратят всички военни дейности и да повдигнат бели флагове по периметъра на стоманодобивния цех.

Тя още веднъж прикани украинското управление да даде заповед на своите бойци да " прекратят безсмислената опозиция " и да се предадат. " Но защото разбираме, че те няма да получат такива заповеди и команди от киевските управляващи, призоваваме [задържащите се украински сили] сами да вземат такова решение и да сложат оръжие ", добави министерството.

 

 Мариупол е мястото на най-тежките сражения по време на продължаващия спор сред Русия и Украйна. Понастоящем градът е съвсем напълно следен от съветските сили, като Азовстал остава последният джоб на опозиция. На скритите в стоманодобивния цех с голяма мрежа от подземни тунели им липсват вода и храна, заяви по-рано Министерството на защитата въз основа на прихванати известия.

 

 

Снимка: Maxar Technologies/Reuters

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР