Във вторник ръководителите на три големи европейски банки - HSBC

...
Във вторник ръководителите на три големи европейски банки - HSBC
Коментари Харесай

Още три водещи банки отказаха участие на финансовата конференция в Саудитска Арабия



Във вторник ръководителите на три огромни европейски банки - HSBC Holdings PLC, Credit Suisse Group AG и Standard Chartered PLC, също се отдръпнаха от присъединяване на конференцията " Финансова капиталова самодейност " в Саудитска Арабия, поставяйки под съмнениe провеждането на събитието, планувано за идната седмица в Риад, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Последните отводи настъпиха след публичния отзив против Кралството по отношение на изгубването на саудитския журналист-дисидент Джамал Хашоги, който съгласно турските управляващи е бил погубен от саудитски сътрудници в Истанбул по-рано този месец. На този стадий Саудитска Арабия продължава да отхвърля обвиняването.

Главният изпълнителен шеф на HSBC - Джон Флинт трябваше да приказва на огромния финансов конгрес, като самата банка беше стратегически сътрудник на конференцията, която авансово беше оповестена за " Давос в пустинята " за международния бизнес хайлайф.

Главният изпълнителен шеф на Credit Suisse - Тиджан Тиам пък трябваше да взе участие в консултативния съвет на конференцията, до момента в който основния изпълнителен шеф на банката Standard Chartered - Бил Уинтърс също трябваше да вземе присъединяване на финансовото събитие на Рида в качеството на оратор.

Оттеглянето на тримата основни изпълнителни шефове следва отвод за присъединяване в събитието от предходната седмица на някои от най-мощните изпълнителни шефове на Уолстрийт: основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co. - Джеймс Даймън, основният изпълнителен шеф на капиталовия фонд BlackRock Inc. - Лорънс Финк и шефът на същия фонд - Стивън Шварцман.

Трябва да се има поради, че всичките тези финансови компании имат забележителен бизнес със Саудитска Арабия и тяхното наличието на форума трябваше да съставлява тест за преданост. Някои банки, в това число Goldman Sachs Group Inc., към момента възнамеряват да изпратят своите шефове на финансовия конгрес в Риад, започващ при започване на идната седмица, показва " Уолстрий джърнъл ". Много от банките, чиито основни изпълнителни шефове анулираха присъединяване в събитието, обаче към момента обмислят да изпратя свои делегации, добавя изданието.

Организаторите на конференцията отхвърлиха да разясняват анулираните участия и показаха, че събитието ще продължи както е по проект.

Според хора, осведомени с въпроса, до късно вечерта в понеделник управлението на Deutsche Bank AG към момента е обсъждало, дали изпълнителният шеф Кристиан Севинг да участва на идната конференция. Не беше планувано Кристиан Севинг да бъде оратор, само че имаше проекти по време на конференцията да съставлява огромната немска банка на срещи с нейни клиенти, допълниха източниците на " Уолстрий джърнъл ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР