Във вторник пускат ремонтирания бул. Христофор Колумб“Във вторник ще бъде

...
Във вторник пускат ремонтирания бул. Христофор Колумб“Във вторник ще бъде
Коментари Харесай

Във вторник пускат ремонтирания бул. „Христофор Колумб“

Във вторник пускат ремонтирания бул. „ Христофор Колумб “
Във вторник ще бъде пуснат за придвижване ремонтираният сектор от столичния бул. „ Христофор Колумб “. Това заяви по време на ревизия заместник-кметът Евгени Крусев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Ремонтът продължи близо месец. Изцяло е заменен асфалтът, ново осветяване, маркировка и тротоари, които досега липсваха. Гаранционният период е 5 години. При недостатъци строителят ще ги възвръща за лична сметка, посочи зам.-кметът в отговор на въпрос на БГНЕС.

От вторник стартира ремонтът от кръговото кръстовище на ул. „ Продан Таракчиев “ по Източната дъга до квартал „ Христо Ботев “. Движението напълно ще бъде затворено. Ще се пропущат единствено коли на логистичните бази, които се намират в региона.

В момента се асфалтира още по бул. „ България “, бул. “Пенчо Славейков, „ Арсеналски “. „ Мобилизацията е цялостна, с цел да приключим за 15 септември “, даде обещание Крусев.
 Във вторник ще бъде пуснат за придвижване ремонтираният сектор от столичния бул. „ Христофор Колумб “. Във вторник ще бъде пуснат за придвижване ремонтираният сектор от столичния бул. „ Христофор Колумб “. / БГНЕС
Общината направи инспекция и по случая, който алармира БГНЕС с полагането на нов асфалт върху остарели павета в сектора сред „ Граф Игнатиев “и „ Алабин “. „ Фрезовайки остарялата настилка се появи остарял сектор от към 6-7 квадратни метра. В взаимозависимост от дебелината на новия асфалт беше преценено половината от тази паважна настилка да се извади, защото асфалтът няма да задържи на тя. Там, където пластът асфалт е по-дебел, техническите ръководители на обекта и строителният контрол взеха решение, че няма проблем да се употребява и паважът за основа.

Работи се интензивно и по ул. Граф Игнатиев “. В момента се работи и подменя релсовият път на кръстовището с бул. „ Раковски “. До началото на септември ще бъде завършен ремонтът на кръстовището. Паралелно се редят плочки в региона на площад „ Гарибалди “, пл. „ Славейков “.

Продължава строителството и на градинките, заяви заместник-кметът. Редят се бетонови плочи пред „ Свети Седмочисленици “. Обектът ще бъде завършен по всяка възможност в края на октомври. Заради дъждовете през предишния месец графикът се забави. Строителите вършат всичко допустимо да наваксат, съобщи Крусев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР