Във вторник отново ще е слънчево и горещо като преобладаващите

...
Във вторник отново ще е слънчево и горещо като преобладаващите
Коментари Харесай

Времето: Отново предупредителни кодове за високи температури

Във вторник още веднъж ще е слънчево и горещо като преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 35 и 40 градуса. След обяд над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че без основни превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. 

Оранжев код за високи температури е разгласен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. 

Жълт код за високи температури е в действие за областите Перник, София-град, София област, Смолян, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна и Бургас. 

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има купеста облачност, само че единствено на изолирани места е допустимо да превали. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 29 градуса, а на 2000 метра - към 22 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд ще духа бриз. Максимални температури на въздуха: 30-33 градуса. Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Слънцето в София изгрява в 06:28 часа и залязва в 20:35 часа. Продължителността на деня е 14 часа и 7 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР