Във вторник от 17:00 ч. пешеходната зона на бул. „Витоша“

...
Във вторник от 17:00 ч. пешеходната зона на бул. „Витоша“
Коментари Харесай

Бул. Витоша се превръща в Алея на книгата

Във вторник от 17:00 ч. пешеходната зона на бул. „ Витоша “ до паметника на Алеко Константинов се трансформира в „ Алея на книгата “.
Шестото и рекордно огромно издание стартира с присъединяване на Джаз групировка „ София “. Книжното ревю навън към този момент сполучливо мина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри обичайно ще ни чакат на пешеходната част на бул. „ Витоша “, от пресечката с бул. „ Патриарх Евтимий “ до ул. „ Узунджовска “.
Алеята ще продължи до неделя, 16 септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.
Повече от 60 от водещите български издателства ще показват новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна стратегия, включваща министър председатели на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният ъгъл на Алеята.
В сряда, 12 септември, от 18:00 ч. той е хазаин на литературно четене в памет на българския стихотворец Евтим Евтимов и публично награждаване на лауреатите на Националния конкурс за любовна поезия „ Горчиво вино “ – 2018.
Част от гостите в културната стратегия тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият публицист Мартин Райнер, други Събития ще се проведат както в Литературния ъгъл, по този начин и в книжарници, партньорски местоположения в градския център.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР