Във вторник, на официална церемония Факултетът по математика и информатика

...
Във вторник, на официална церемония Факултетът по математика и информатика
Коментари Харесай

СУ награди HeleCloud за ползотворното им сътрудничество

Във вторник, на публична гала Факултетът по математика и информатика (ФМИ) на СУ „ Св. Климент Охридски “ награди HeleCloud с признателен плакет за изцяло ползотворно съдействие с факултета и неговия Кариерен център.

„ От 2017 година HeleCloud и ФМИ работим по разнообразни начинания за развиване на образователната стратегия. Започнахме с план за обучение в облака Amazon Web Services Educate, а тази година дадохме началото на дисциплината „ Приложно-програмни интерфейси за работа с облачни архитектури с Амазон Уеб Сървисис “. Наградата за изцяло ползотворно съдействие ни носи огромно благополучие и задоволство. За екипа на HeleCloud тя е знак, че напъните ни са в вярна посока и ни дава още един тласък да работим интензивно с българските студенти “, разяснява Стефан Бумов, основен действен шеф, HeleCloud.



Пилотният за България план за обучение в облачните технологии бе стартиран от Amazon Web Services Educate в партньорство с ФМИ и HeleCloud. Страната ни стана една от 47-те в международен мащаб, която дава на студенти и преподаватели безвъзмезден достъп до сигурни облачни услуги, лабораторни извършения и мощни изчислителни интервенции, които разрешават работа с динамично наличие и опция за отдалечено самообразование.

HeleCloud надгради почналата през 2017 година самодейност с дисциплината „ Приложно-програмни интерфейси за работа с облачни архитектури на Амазон Уеб Сървисис “, която се преподава в магистърска стратегия „ Защита на информацията в компютърните системи и мрежи “, както и в бакалавърските стратегии „ Софтуерно инженерство “ и „ Компютърни науки “. Тя покрива някои от най-новите технологии в промишлеността и дава на студентите конкурентно преимущество в кариерното им развиване.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР