Във вторник на 11-то място MasterChef България напусна 53-годишният бизнесмен

...
Във вторник на 11-то място MasterChef България напусна 53-годишният бизнесмен
Коментари Харесай

Огнян се раздели с престилката на MasterChef

Във вторник на 11-то място MasterChef България напусна 53-годишният предприемач и разпален гмуркач Огнян Ганчев. След като се прояви като добър sous-chef на Добрин в отборната борба и резервира самообладание до края на готвенето за детски рожден ден, тимът му загуби и отиде на елиминация.

В първия стадий на борбата за място в кухнята на положителния усет той не изброи съставките на познатата си чорба рамен, а реши да съблюдава изискването на задачата и да работи по памет. Пропуснатите 4 съставки го доведоха до „ финалната права “, в която трябваше да подготви впечатляващо ядене с 9-те продукта, които разпозна.

Липсата на вода и сол измежду тях се оказа съдбовна за борбения му дух и той показа на журито красиво, само че прекомерно минималистично азиатско шишче със спанак. Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха безапелационни, че геният и качествата му в кулинарията са безспорни и той не би трябвало да стопира да готви.

Отборната борба затвърди разгарящото се съревнование сред Добрин и Николай. След като в понеделник мениджърът в Англия завоюва кутията на MasterChef и си заслужи капитанската престилка, стратегически избра лекарят да бъде част от неговия екип, а не конкурент.

Една рецензия от страна на дребната рожденичка Маги съумя да повлияе на водача, той изгуби надзор и не съумя да завоюва вота на децата. Това докара до остри забележки от Николай във връзка с силата на характера му и отговорността му като лидер в задачата.

Междувременно, носителят на имунитет Сияна с горделивост води тима си до победа като впечатли малчуганите с красиви и вкусни мъфини-еднорози с карамелени близалки. Членовете на чихуахуа – Сияна, Емануил, Кресимира, Олег и Рори се качиха на балкона, с цел да проследят напрегнатата борба за оставане в играта на съперниците си.

Отбор кнабструпърс - Добрин, Радка, Николай, Огнян, Таня, както и изгубилата стрес теста Лора, бяха подложени на тест за различаване на съставки в ядене със затворени очи. Супа рамен със свинско, спанак, гъби шейтаке, яйце, корен от лотус, нудълс, сусам и соеви кълнове избави капитана от риска да напусне играта.

Останалите трябваше да създадат впечатляващо ядене със съставките, които са познали. Лишени от основни съставни елементи като вода, сол и лой, хоби-готвачите трябваше да проявят въображение и досетливост, с цел да компенсират дефицитите.

След като показаха творбите си пред журито, Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу бяха безапелационни, че на пръв взор по-слабите играчи са посочили темперамент, а бойците не са били безапелационни. Емоционалната Таня съумя да трансформира дефекта в резултат и сервира най-красивата си паница до в този момент в шоуто.

След доста тежка седмица Лора се провежда и сготви чудесно обичаната рецепта на приятеля си. Радка показва мощен нюх с забавна интерпретация на българско суши. Загубата на Огнян разстрои неговите сътрудници, а експертите им подсетиха, че по пътя към купата ще победят доста съперници, само че ще изгубят и доста другари. Защото единствено един ще бъде новият MasterChef на България.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР