Във вторник китайски официоз описа като самозалъгване мнението на американския

...
Във вторник китайски официоз описа като самозалъгване мнението на американския
Коментари Харесай

Китайски официоз определи като самозалъгване твърденията на Тръмп, че печели търговската война



Във вторник китайски официоз разказа като " самозалъгване " мнението на американския президент Доналд Тръмп, че спада на акциите на китайските тържища е знак за успеха му в комерсиалната война и е образец за неговата " дарба да еластицира истината ".

Коментарът в формалния държавен вестник China Daily, който е следена от управляващите в Пекин, съставлява разбиране на все по-агресивна позиция по отношение на Тръмп - основна смяна от предходния метод, при който се ограничаваше всяка една директна рецензия във връзка с американската политика.

В края на предходната седмица Китай предложи ответни мита за вноса на над 5 хиляди типа американски артикули на стойност 60 милиарда $, вариращи от полутечен природен газ (LNG) до някои въздухоплавателни средства, като отговор на желанието на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за по-високи митнически цени от 5 до 25% за китайски импорт на стойност 200 милиарда $.

В днешната публикация на China Daily се разяснява съботен туит на Доналд Тръмп, в който той съобщи, че " Тарифите работят надалеч по-добре, в сравнение с очакваше някой, като китайският фондов пазар е понижен с 27% през последните четири месеца ".

Държавното издание отбелязва, че китайският фондов пазар се представяше едва още преди " войната с митата " на администрацията на Белия дом и дължеше частично на опитите на Пекин да понижи корпоративния дълг.

China Daily също по този начин цитира данните на Съединени американски щати от петък за увеличение на комерсиалния недостиг през юни с 3 милиарда $ до 46,3 милиарда $. Това представляваше първо разширение на недостига от четири месеца насам и съгласно китайският официоз данните подкопават изказванието на Тръмп, че " митата работят доста добре ".

Опитвайки се да опровергае изказванието на Тръмп, че вследствие на политиката на високи мита китайският фондов пазар е претъпял солидни загуби, по време на днешната търговия главният показател Shanghai Composite набъбна с цели 2,74%, парирайки част от спада при започване на седмицата към нови многогодишни дъна. По-малкият китайски фондов показател Shenzhen Composite пък скочи с 2,75%, а хонконгският показател Hang Seng - с 1,44%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР