Във вторник Китай предупреди за отваряне на Кутията на Пандора

...
Във вторник Китай предупреди за отваряне на Кутията на Пандора
Коментари Харесай

Китай предупреди САЩ за отваряне Кутията на Пандора в Близкия изток

Във вторник Китай предизвести за отваряне на " Кутията на Пандора " в Близкия изток, откакто Съединените щати оповестиха разполагането на още 1000 бойци в района на фона на възходящото напрежение с Иран.
Външният министър Ван И прикани също по този начин Техеран да не се отхвърля от нуклеарното съглашение " толкоз елементарно ", откакто Иран съобщи, че ще надвиши границата на урановите ресурси, в случай че международните сили не съумеят да изпълнят уговорките си по съглашението до 10 дни.
Съединените щати усилиха натиска върху Иран в понеделник, като оповестиха разполагането на спомагателни войски в Близкия изток и разгласяването на нови фотоси, които демонстрират, че Техеран стои зад нападението против танкер в Оманския залив предходната седмица, съобщи БГНЕС.
" Призоваваме всички страни да останат рационални и сдържани, да не подхващат никакви дейности, с цел да предизвикат ескалацията на напрежението в района, а не да отварят Кутията на Пандора ", сподели Ван пред кореспонденти в Пекин по време на взаимна конференция с гостуващия сирийски външен министър Уалид Муалем.
" По-специално Съединените щати би трябвало да трансформират практиката си на рисков напън ", сподели Ван.
Напрежението сред Техеран и Вашингтон ескалира откогато Съединени американски щати прекратиха нуклеарната договорка, а Вашингтон включи в черния лист иранската елитна революционна армия като терористична организация.
Ван И прикани Иран да " вземе рационални решения ", а не " толкоз елементарно да се откаже " от договорката, която има за цел да резервира нуклеарните упоритости на Техеран под надзор.
Иранският президент Хасан Рухани разгласи на 8 май, че Иран ще спре да съблюдава рестриктивните мерки за запасите си от обогатен уран и тежка вода, контрактувани в границите на договорката, деяние, което съгласно него, е възмездие за едностранното отдръпване на Съединени американски щати.
Иран заплаши да отиде още по-далеч в ограничението на нуклеарните си задължения след 8 юли, в случай че останалите сътрудници по договорката - Англия, Китай, Франция, Германия и Русия - не оказват помощ да се заобиколят американските наказания и по-специално да му се даде опция да продава петрола си.
" Решимостта на Китай да резервира всеобхватното съглашение не се е трансформирала ", сподели Ван И.
" Ние сме подготвени да работим с всички страни, с цел да продължим да поставяме старания за цялостното и дейно осъществяване на съглашението. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР