Във вторник и сряда президентът ще проведе допълнителни консултации с

...
Във вторник и сряда президентът ще проведе допълнителни консултации с
Коментари Харесай

Президентът свиква допълнителни консултации за връчване на мандат за правителство

Във вторник и сряда президентът ще организира спомагателни съвещания с парламентарните групи в границите на конституционната процедура за връчване на мандат за сформиране на държавно управление.

На 17 август Румен Радев ще одобри първо представители на парламентарните групи на " ИТН ", след това и на ГЕРБ-СДС и на " Българска социалистическа партия за България ".

В сряда президентът ще организира съвещания с представители на парламентарните групи на " Демократична България ", на " Движението за права и свободи " и на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Заявихме го още веднъж на президента, че считаме, че бързо би трябвало да стартира да се движи конституционната процедура. Да се връчи незабавно на нас мандата като втора политическа мощ. Ние сме декларирали, че ще го върнем. На България й би трябвало държавно управление ", съобщи по-рано през днешния ден лидерката на депутатите от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова.

Лидерът на " ИТН " Слави Трифонов остава безапелационен - партията му няма да поддържа държавно управление с мандата на третата политическа мощ. " Кога съм казвал едно, а след това съм правил друго? ", съобщи преди два дни той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР