Във вторник главния прокурор Иван Гешев с депутатите от новоизбрания

...
Във вторник главния прокурор Иван Гешев с депутатите от новоизбрания
Коментари Харесай

Божанков като Хаджигенов, пита Гешев и бяга

Във вторник основния прокурор Иван Гешев с депутатите от новоизбрания 48 парламент. По принцип тези мероприятия са похвални и за двете страни. Добра е и за обвиняването, само че и за народните представители. Да – двете управляващи са разграничени и взаимно контролиращи се, само че и работещи в съдействие. Това е точно фундаментът на всяка една развита правова страна, в която върховенството на закона е върховен приоритет. 

За разлика от предходните сходни събития този път обаче атмосферата на градивен разговор, пък въпреки и в сериозен на моменти  дух, бе нарушена от палячовщината на невръстния представител на гражданската квота в Българска социалистическа партия Явор Божанков. Провинциалният (по дух) народен представител изгуби времето на присъстващите с декламиране на опорки като че ли излязли отдолу под перото на публицистите от подмолната формация „ Капитал “ или пък сътворени в известни като лобисти на менторите им олигарси адвокатски адвокатски фирми. Божанков не се посвени да повтаря втръснали мантри и клиширани изречения, които неведнъж сме чували в осъществяване на неговите другари от Демократична България и Политическа партия – политическите планове на родната олигархия, имаща проблеми със закона и целяща от години да овладее българската правосъдна система. Горнооряховският национален фаворит очевидно си мислеше, че е на заседание на ДСБ или на вечернка в бляскав столичен ресторант (по традиция) на „ Да, България “. Плю и избяга тъкмо както в близкото минало направи същото един различен някогашен народен представител, представител на същата дружинка

Само, че това по никакъв начин не е инцидентно. Ето за какво:

1.   Божанков е наследник на един от най-богатите хора в Северна България, занимаващ се с търговия с черни и цветни метали. Влиза в Народното събрание от алената листа преференциално през 2017г., когато е първенец по гласове в горнооряховската циганска махала.

2.   Преди това Божанков е „ новата вяра на дясното “. Като подобен е показан персонално от водача на ДСБ Радан Кънев през 2015г. 

3.    Няколко години по-късно Божанков към този момент е червен народен представител от гражданската квота във Велико Търново. Там е спуснат с директна интервенция ог водача Корнелия Нинова макар нежеланието и голямата опозиция на всички локални структури в региона, които твърдо държаха първи в листата на 4 МИР да е Весела Лечева. 

4.   Но остарялата обич наслойка не хваща. Макар, че Божанков е представител на аления електорат, в Народното събрание той се държи тъкмо като депутатите част от политическите планове на олигархията. Всички знаем кои са.

5. Божанков се държа повече като народен представител от Политическа партия или Демократична България, който желае да събере няколко лайка повече във фейсбук, в сравнение с като виновен за ползите на обществото депутат.

6. Божанков наподобява копира и Николай Хаджигенов, който изкара преди два Народното събрание тримесечен мандат като народен представител. Напереният юрист доста държеше да желае оставката на Иван Гешев и на едно от чуванията на основния прокурор в действителност я изиска, само че побърза да си тръгне от залата. Днес Хаджигенов още веднъж е юрист и към този момент даже не се явява на избори, тъй като д осъзнал, че с цел да имаш дълъг път в политиката - не става единствено с лозунги от площада, а би трябвало и малко повече мисъл. Хаджигенов го няма, скоро и Божанков няма да го има, а Гешев ще си върви и в идващите национални събрания, а като му изтече мандата, може пък и да стане част от друга власт. За разлика от враговете си, той демонстрира, че е толерантен.

Тоест дано обобщим – локалните организации на Българска социалистическа партия не желаят Божанков в района. В резултат от това социалистите записват жалък резултат, а общини известни в предишното като червени замъци отхвърлят да поддържат водената от протежето на Нинова листа. След което в Народното събрание лъхащият на интелектуален провинциализъм непълнолетен народен представител пази тези радикално провиположни на социалистическите хрумвания. И в този момент въпросът е към Нинова:

Защо и на каква цена Божанков срутва резултата на Българска социалистическа партия, след което в Народното събрание лобира за идеята на задкулисието и олигархията?

Оттук насетне изходът е единствено един. Или разобличеният и обществено махленски като проводник на непознати ползи Божанков да напусне парламентарната група на Българска социалистическа партия и да се причисли към същинските си другари – тези от заран до вечер работещи по заповедите на менторите си кукловоди (включително и в джиповете им паркирани пред Народното събрание). Или Нинова да даде отговор на обществото за какво разрушава партията си, залагайки на троянски кон в своите редици.

Изборът е на „ Позитано “ 20. На ход са алените, прожекторите са вперени в тях. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР