Във вторник германският канцлер Ангела Меркел отхвърли призивите към Европа

...
Във вторник германският канцлер Ангела Меркел отхвърли призивите към Европа
Коментари Харесай

Меркел застава на страната на китайския президент за избягване формирането на блокове на Студената война

Във вторник немският канцлер Ангела Меркел отхвърли апелите към Европа да избeре страна сред Съединени американски щати и Китай, като поддържа апела на китайския президент Си Дзинпин ден по-рано.
Докато администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън се стреми да сплоти демокрациите, с цел да възпира Китай, Меркел беше изключително внимателна във връзка с образуването на фракции.
„ Много бих желала да избегна основаването на блокове ", сподели Меркел на Световния стопански конгрес в Давос. „ Не мисля, че би било заслужено за доста общества, в случай че кажем, че това е Съединени американски щати, а там е Китай и ние се групираме към едната или другата страна. Това не е моето схващане за това по какъв начин би трябвало да наподобяват нещата. "

Позовавайки се на речта на Си Дзипин на същия конгрес, Меркел съобщи: " Китайският президент приказва през вчерашния ден и двамата с него сме на едно мнение по този въпрос. Виждаме потребност от многоликост ".
" Но има един въпрос, по който нямаме цялостно единодушие. Вероятно въпросът е какво значи да имаме разнообразни обществени модели. Кога стартира намесата и къде свършва? Кога отстояваме базови полезности, които не могат да се разделят? ", съобщи Меркел.

Тя сподели, че е " доста задоволена " от капиталовото съглашение сред Европейски Съюз и Китай, като се базира на взаимност, бистрота по отношение на китайските държавни дотации и отваряне на " по-предвидим достъп до... най-съвременните технологии " в Китай.
Тя също по този начин прикани новата администрация на Съединени американски щати, водена от Байдън, с който организира телефонен диалог в понеделник, да откри общ език с Европейски Съюз по отношение на данъчното облагане на цифровите компании.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР