Във вторник, Европейският съюз постигна временно споразумение за изграждането на

...
Във вторник, Европейският съюз постигна временно споразумение за изграждането на
Коментари Харесай

ЕС планира изграждането на мрежа от зарядни станции за електромобили


Във вторник, Европейският съюз реализира краткотрайно съглашение за построяването на повече бензиностанции за коли, работещи с електричество и различни горива. Решението е част от тактиката на съюза за понижаване на въглеродния отпечатък на транспортния бранш. 

 

" Споразумението ще изпрати явен сигнал до жителите и другите заинтригувани страни, че комфортна за прилагане инфраструктура за презареждане и станции за зареждане с различни горива като, да вземем за пример, водород ще бъдат конфигурирани в целия Европейски Съюз ", казва Андреас Карлсон, шведски министър на инфраструктурата и жилищното строителство, в изказване на Европейски Съюз, представено от Reuters. В момента Швеция е ръководител на блока. 

 

В коментар на това, което назовава " краткотрайно политическо съглашение " сред Съвета и Европейския парламент, Карлсон прибавя: " Гражданите към този момент няма да имат причина да се тормозят за намирането на станции за зареждане и презареждане на техния електромобил или автомобил с горивни кафези. "  

 

По думите му задачата на Европейски Съюз е да бъде обезпечен по-голям потенциал за зареждане на транспортни средства с различни горива по улиците в градските региони, както и по автомагистралите. 

 

Очаква се във вторник министрите на енергетиката на страните от Европейски Съюз да дадат дефинитивно утвърждение за преустановяване на продажбите на нови коли, отделящи излъчвания на CO2, през 2035 година До този миг се стигна, откакто предходната седмица Германия съумя да се пребори за въвеждане на изключение, когато става дума за коли с е-горива. 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР