Във вторник беларуският лидер Александър Лукашенко се подигра с Полша

...
Във вторник беларуският лидер Александър Лукашенко се подигра с Полша
Коментари Харесай

Лукашенко отново се присмя на Полша, заради войските на Вагнер

Във вторник беларуският водач Александър Лукашенко се подигра с Полша за наличието на съветски наемници от " Вагнер " покрай границата на страната на НАТО, като сподели, че Варшава би трябвало да му благодари, че ги държи под надзор.

Неуточнен брой от бойците на " Вагнер ", които проведоха през юни, се реалокираха в Беларус и започнаха да образоват армията на Лукашенко, което накара Полша да премеси повече от 1000 свои бойци по-близо до границата.

Лукашенко, непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин, на среща с него предишния месец, че някои от бойците имат предпочитание да продължат към Полша и " да отидат на екскурзия до Варшава и Жешов ".

Държавната новинарска организация Белта го цитира във вторник като споделя, че поляците " би трябвало да се молят да че ги удържаме (бойците на " Вагнер " ) и подсигуряваме. В противоположен случай без нас те щяха да обхванат и да разбият Жешов и Варшава за момент. Така че те не трябва да ме укоряват, те би трябвало да кажат благодаря. "
 Путин и Лукашенко си сверили часовниците за
Путин и Лукашенко си сверили часовниците за " Вагнер " и външните закани

Двамата водачи организират постоянни срещи и телефонни диалози

Жешов е град в югоизточна Полша покрай украинската граница.

В събота полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че група от " са се доближили до беларуския град Гродно покрай полската граница, описвайки обстановката като " все по-опасна ".

В последните си мнения Лукашенко наподобява изначало отхвърля това, а по-късно незабавно се опълчва на отричането.

" Изведнъж, неотдавна чух, Полша побесняла, че сякаш някаква чета идва тук, до 100 души ", сподели той.

" Никакви отряди на " Вагнер " от 100 души не са се преместили тук. И в случай че са се преместили, то единствено с цел да предадат своя боен опит на (белоруски) бригади, съсредоточени в Брест и Гродно. "

Лукашенко оказа помощ на Путин във войната в Украйна, като му разреши да я стартира частично от беларуска територия и разреши потреблението на неговите бази за образование на съветски войски.

Той не е заел личните си войски във войната, само че сподели, че те ще се възползват от образованието от " Вагнер ", който е взел участие в някои от най-ожесточените борби на спора.

" Трябва да изучавам военните си, тъй като войска, която не се бие, е половин войска ", сподели той.
 Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша
Заплахите на Путин и Лукашенко с Вагнер против Полша

Бунтът на Пригожин съществено травмира Путин и той изглеждаше пред обществото като слабак
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР