Във вторник американският президент Доналд Тръмп подписа закон, който забранява

...
Във вторник американският президент Доналд Тръмп подписа закон, който забранява
Коментари Харесай

Тръмп подписа закона, забраняващ на правителството на САЩ да използва софтуера на Kaspersky


 Доналд Тръмп подписа закона, забраняващ на държавното управление на Съединени американски щати да употребява софтуера на Kaspersky

Във вторник американският президент Доналд Тръмп подписа закон, който не разрешава на държавното управление на Съединени американски щати да използеа Kaspersky Lab. Така се поставя завършек на дългите старания за изтласкването на съветската антивирусна компания от федералните организации по отношение на терзанията за съветско въздействие.

В закона се показва, че никакви държавни институции нямат право да употребяват хардуер, програмен продукт или услуги, създадени или обезпечени, напълно или отчасти от Kaspersky Lab (или негов правоприемник); друга организация, която управлява или е следена от Kaspersky Lab; или организация, в която Kaspersky Lab има мажоритарен дял. Законът се ползва както за гражданските и военните мрежи.

Във вторник от Kaspersky Lab обявиха, че не престават да имат “сериозни притеснения” по отношение на закона „ поради неговия метод към киберсигурността съгласно характерен географски регион”. В изказването компанията акцентира, че прави оценка своите варианти и ще продължи „ да пази своите консуматори от киберзаплахи (докато същевременно) си сътрудничат световно с ИТ общността по сигурност да се бори с киберпрестъпленията”.

 Доналд Тръмп подписа закона, забраняващ на държавното управление на Съединени американски щати да употребява софтуера на Kaspersky

Забраната беше въведена от администрацията на Тръмп още през септември и цивилните организации трябваще да отстранен софтуера Kaspersky Lab за 90 дни.

От Kaspersky Lab неведнъж отхвърлиха да поддържат връзки с държавно управление на някоя страна и подчертаха, че не оказват помощ на управляващи с кибершпионаж. За да отхвърли съмненията, от компанията през октомври означиха, че ще дават софтуерния код и бъдещи ъпдейт за инспекция на самостоятелни страни.

Американските управляващи от своя страна прецизираха, че въпреки и да приветстват тази стъпка, тя няма да бъде задоволителна.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР