Във вторник американският лек суров петрол поскъпва с близо 2%,

...
Във вторник американският лек суров петрол поскъпва с близо 2%,
Коментари Харесай

Ръст на петролните цени след евакуация на нефтени платформи в Мексиканския залив преди наближаващ ураган



Във вторник американският лек недопечен нефт нараства с близо 2%, пробивайки над 71 $ за барел след новината за евакуация на най-малко две нефтени платформи в Мексиканския залив преди наближаващия вихър " Гордън ".

След неработния понеделник за финансовите пазари в Съединени американски щати поради Деня на труда, през днешния ден фючърсите на американския лек недопечен нефт с доставка през октомври нарастват с цели 1,82%, пробивайки поредно психическите бариери от 70 и от 71 $ за барел. На този стадий беше достигната цена от 71,11 $ за барел - към момента надалеч от многогодишния ценови връх от 75,27 $ за барел, регистриран през юли.

Ноемврийските фючърси на петрола вид брент пък нарастват с 1,34% към 79,25 $ за барел, отправяйки взор към многогодишния връх към 80 $ за барел, доближат през месец май.

Катализатор за внезапното повишаване на американските петролни фючърси беше информацията на компанията Anadarko Petroleum Corp, която разгласи в понеделник вечерта, че изтегля и затваря производството на две петролни платформи в Мексиканския залив преди наближаването на бурята " Гордън ", която се чака да прерасне в вихър при постигане на сушата.

Трябва да се има поради, че през предишния месец имаше стягане на предлагането на световните петролни пазари, което способства за растеж на цените с близо 10% единствено в границите на последните няколко седмици. Основна причина за това повишаване на черното злато е обвързвана с инвеститорските опасения към идното налагане на наказания от страна на Съединени американски щати върху износа на нефт от Иран (санкциите ще влязат в действие през първата седмица на ноември).

Според финален разбор на банката Barclays петролните цени ще доближат и даже могат да надвишат равнището от 80 $ за барел в кратковременен проект. За 2019-а година английската банка към този момент чака междинна цена на петрола вид брент от към 75 $ за барел, което е доста над миналата ѝ прогноза за цена към 55 $ за барел.

Подобно на Barclays, петролни специалисти на BNP Paribas също предизвестяват за проблеми с доставките през 2019-а година вследствие на което те чакат междинна цена на петрола брент следващата година от към 79$ за барел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР