Във вторник, 24 април, с нарочна пресконференция „Фондация за активно

...
Във вторник, 24 април, с нарочна пресконференция „Фондация за активно
Коментари Харесай

Стартира конкурсът „Сайт на годината

Във вторник, 24 април, с нарочна конференция „ Фондация за интензивно развиване на уеб “ даде формален старт на състезанието „ Сайт на годината “. Инициативата е неповторима за България и има за цел да покаже и отличи най-хубавите българските уеб сайтове, като за първи път присъединяване ще вземат планове от цялата страна. Желаещите да се включат в конкуренцията могат да се записват и да получат спомагателна информация за критериите на формалния уебсайт на събитието – www.bgweb.bg – до 4-ти септември. Таксата за присъединяване е 95 лева на план.



Участниците ще могат да се включат в една от десетте категории - девет за уеб сайтове и една е за мобилни приложения - Фирмен сайт; Личен сайт; Сайт на институция; Сайт на събитие; Електронен магазин; Медиен сайт; Блог; Продуктов сайт; Сайт за услуги; Мобилно приложение.

„ Конкурсът „ Сайт на годината “ е ориентиран към притежателите и основателите на уеб страници, като цели да потвърди високия стандарт на уеб в България. Искаме да покажем стойностни планове в разнообразни области, да промотираме работата на надарени български дизайнери и програмисти “, разяснява Жюстин Томс от „ Фондация за интензивно развиване на уеб “.

Нейният сътрудник от организацията Любомир Русанов също е безапелационен, че в българското уеб пространство има доста качествена продукция и по тази причина е значимо да има и подиум за изява, място, в което плановете и основателите им да се срещат.

Всички уеб разработки ще бъдат прегледани и оценени от национално жури от над 40 специалисти по програмиране, уеб дизайн или цифров маркетинг. Победителите ще получат влиятелното отличие „ Сайт на годината “ за съответната категория, неповторима статуетка и грамота. Журито ще даде и специфични награди за принос в развиването на българската уеб среда. Официалната гала по награждаването ще се организира при започване на октомври.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР