Във вторник, 20 юни, се отварят офертите за избор на

...
Във вторник, 20 юни, се отварят офертите за избор на
Коментари Харесай

Отварят офертите за възстановяване на участък на пътя Видин - Кула - Връшка чука

Във вторник, 20 юни, се отварят офертите за избор на реализатор на строително-монтажните работи за възобновяване на сектора при 10-и км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Интензивните превалявания през 2014 година активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в сектора от км 10+100 до км 10+260, провокираха проваляне на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 м в дълбочина и ширина. Разрушен е и тръбен улук при 10-ти км, който не поема повърхностните води, с което процесът на срутване се форсира и провокира проваляне на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят аргументите за зародилите дестабилизационни процеси, да се предложат съответни ограничения и механически план за трайно подсилване и възобновяване на засегнатия сектор. Авариралата права е сред селата Бела Рада и Войница.

Засегнатият сектор е затворен за придвижване, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут - по остарелия път II-14, който е в непосредствена непосредственост до авариралия сектор. Скоростта е лимитирана до 40 км/ч. Поставена е нужната пътна сигнализация.

Обществената поръчка планува построяването на укрепителна пилотно-анкерна структура за трайно стабилизиране на пътния сектор. Ще бъде реконструиран и компрометирания улук. Прогнозната й стойност е 2 350 600 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване e 110 дни.

Офертите ще бъдат отворени в 14:00 ч., в зала 701, в АПИ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР