Във вторият финал с българско участие на Европейското първенство по

...
Във вторият финал с българско участие на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Илиев остана на крачка от златото на Европейското по бокс за младежи

Във вторият край с българско присъединяване на Европейското състезание по бокс за младежи Викторио Илиев отстъпи пред Билал Дакаев от Русия с единомислещо съдийско решение. 

Дакаев стартира първата част по-агресивно и сменяше гарда за да обърка Илиев. Българинът не остави противника му да диктува темпото на игра и също се втурна в офанзива, като означи мощни попадения с дясната си ръка в натрупа на Дакаев. Националът на Русия искаше да трансформира борбата в “мръсен ” бокс с постоянно търсене на клинч и удари от близка отдалеченост, само че Илиев не позволяваше това да се случи и се отбраняваше ловко.
 Константин Костов с европейска купа по бокс Константин Костов с европейска купа по бокс
Темпото на игра стана още по-високо при започване на втората част. Първите шейсет секунди минаха на висока скорост, само че по-късно Дакаев все по-често стигаше до близка дистанцията. Това докара до раздробяване на играта стартира поради удари с глава и прекомерно дълго време в клинч. Двамата боксьори разменяха гневни крошета в последната минута от рунда, само че никой не отстъпваше обратно.

Викторио зае центъра на кръга в последните три минути и се впусна в офанзива. Единственият му късмет да завоюва след първите два рунда беше да означи най-малко един нокдаун и той го търсеше неуморно. Дакаев изигра по-предпазливо тази част. След финалния гонг съдийските карти демонстрираха единомислещо решение в интерес на представителя на Русия. Така Илиев остана със сребро от шампионата на Стария континент, който се организира в Ереван, Армения.

Това е трети орден за България от този шампионат. Освен злато и сребро, националният ни тим завоюва и бронз. В категория до 81 кг при девойките Алейна Мехмед стигна до третото място. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР