Във втория случай пък, поради липса на елементарна електронна комуникация

...
Във втория случай пък, поради липса на елементарна електронна комуникация
Коментари Харесай

Геноцид В България! Ако Имате Второ Жилище Или Кола, По-Добре Продавайте Бързо! Лошо Ви Се Пише!

Във втория случай пък, заради липса на обикновена електронна връзка сред администрациите, отпада облекчението за главно жилище, с цел да не може някой да съобщи съществени жилища в разнообразни градове и администрацията да няма по какъв начин да ревизира, защото няма единна електронна база. Мерките са част от пакета данъчни закони за 2019 година, които през вчерашния ден разиска Националният съвет за тристранно съдействие. Те ще влязат за утвърждение от държавното управление на съвещанието му в сряда. И работодатели, и синдикати насочиха остри рецензии към финансовия министър Владислав Горанов, че за поредна година в преходните разпореждания на един закон (за корпоративното подоходно облагане) се вкарват промени във всички данъчни закони, което не разрешава задълбочени диспути върху тях, написа в днешния си брой в. " Сега ".

Най-съществената данъчна смяна следващата година ще засегне притежателите на коли. Финансовото министерство предлага нова формула за пресмятане на налога на моторните транспортни средства. Тя би трябвало да докара до по-високо облагане на старите мощно замърсяващи коли, а за новите, които дават отговор на най-високите екостандарти, налогът би трябвало да падне. Новата формула ще включва два съставния елемент - с изключение на досегашния - съгласно мощността и годината на произвеждане на автомобила, ще има и екологичен. Той ще регистрира какъв Евро стандарт има автомобилът. Колите с категория под Евро 4 няма да употребяват никаква преференция. За колите с оптималната в този момент категория Евро 6 понижението може да стигне до 60%. Отпада обаче отстъпката за колите с катализатор. Според финансовото министерство по този метод се решавал казусът с измамите, при които водачите посочвали, че автомобилът има катализатор, само че в реалност той е отхвърлен.

" Промените целят да се подтиква извеждането от приложимост на най-старите коли. Тези над 20 години са ненадеждни, изискват огромни разноски за поддръжка и предизвикват огромни замърсявания на въздуха ", показват в претекстовете си от финансовото министерство. Финансовото министерство предлага фрапантно нарастване и на данъка за товарните коли с маса до 3.5 тона, които имат категория N1.

В момента за тях се заплаща от 10 до 30 лева за всеки стартират звук товароносимост. От следващата година те ще се таксуват по същия метод като леките коли, т.е. данъкът ще зависи от мощността, годината на произвеждане и евростандарта. Целта била да се пресече всеобщата процедура първокласни леки коли да се записват като товарни, с цел да могат да употребяват данъчно облекчение. Точно поради това облекчение доста европейски производители, които оферират колите си у нас, издават фабрично документа, даже за коли от междинен клас. Към пакета данъчни промени обаче липсват планове по какъв начин новата формула ще се отрази върху данъкоплатците. Сметките за към 20% растеж на данъка са направени за 15-годишен автомобил със междинен клас мотор, ръководен в столицата.

В другите области повишаването може да е друго, защото ставките са написани в избран диапазон сред минимална и оптималната стойност. Конкретните ставки се дефинират от всяка община. Синдикатите се опълчиха на тази данъчна смяна, тъй като тя щяла да натовари най-нискодоходните групи от популацията. " Увеличението за тях е към 30%, най-малко във връзка с съставния елемент, отчитащ възрастта на автомобила ", обявиха от КТ " Подкрепа ".

От следващата година финансовото министерство възнамерява да се отстрани и използването на 50% отстъпка от налог здания за главно жилище за хората, които имат повече от един парцел. Мярката в действителност е резултат на неспособността на държавната администрация да вкара естествени електронни връзки сред обособените си звена.

Заради неналичието на съгласуваност сред осведомителните системи на общинските данъчни служби сега е допустимо един жител да разгласи като съществени няколко парцела в разнообразни градове в страната и даже в обособени региони на столицата и по този начин за всяко от тях да заплаща на половина по-нисък налог. Тъй като не може да пресече измамите, страната просто отстранява облекчението. Представителите на бизнеса пък са най-критични към Закона за счетоводството. Работодателските организации упорстват сегашните прагове на стойност на активите и приходите от продажби, които са аршин за наложителен одит на финансовите доклади, да бъдат двойно повишени. " Това ще освободи от бюрократичната тежест повече от 6500 дребни и междинни предприятия и ще им спести общо 13 млн. лева разноски за заверки всяка година ", показаха от АИКБ. Бизнесът напомни, че занижаването на критериите за одитиране на финансовите доклади е влезнало в закона без никакви разисквания и с лобирането на одиторската колегия сред първо и второ четене на измененията в Закона за счетоводството преди две години. " Осъзнавам, че това е в тежест на дребните компании. Ще продължим дебата в сряда на съвещанието на Министерския съвет ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов. Вицепремиерът Валери Симеонов, който е ръководител на Националния съвет за тристранно съдействие, даде обещание сред първо и второ четене на данъчните закони да лобира за желаната от бизнеса смяна в Закона за счетоводството.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР