Във втория по големина австралийски град Мелбърн от днес влезе

...
Във втория по големина австралийски град Мелбърн от днес влезе
Коментари Харесай

Мелбърн влиза в 6-седмична карантина

Във втория по величина австралийски град Мелбърн от през днешния ден влезе в действие нова карантина, която ще продължи шест седмици, съобщи Ройтерс.

Решението е взето поради нов пик на заразявания с ковид. Австралийските щати стегнаха контрола по вътрешните си граници, с цел да избегнат втора вълна на епидемията.

Австралия е избегнала високия брой жертви на пандемията от COVID-19, които се следят в други страни, само че внезапният скок на инфектираните в Мелбърн накара щата Виктория да заповяда самоизолация на към 5-милионното население на града.

Вчера Виктория заяви за 134 нови инфектирани, което е по-малко е маркирания предходния ден връх, само че е над равнищата на другите щати.

Другите щати и територии са записали напълно малко или даже нито един инфектиран в последните дни и не престават процеса по възобновяване на икономическата си активност.

Премиерът Скот Морисън сподели на сънародниците си въпреки всичко да не губят зоркост.

"Трябва да продължим да съблюдаваме разпоредбите за обществено разграничаване в цяла Австралия, даже в щатите и териториите, където броят на новите инфектирани е в действителност нулев ", сподели Морисън.

Северният щат Куинсланд съобщи, че ще забрани влизане на идващи от Виктория лица, които не са негови поданици. Той ще отвори границите си за хора от другите щати и територии от на следващия ден.

Забранява се влизане даже на хората, които са съгласни да платят наложителната 14-дневната карантина в хотел, споделиха управляващите на Куинсланд.

Най-населеният щат Нов Южен Уелс затвори границата си с Виктория през вчерашния ден. Същото направи щатът Южна Австралия.

Властите на Нов Южен Уелс оповестиха за 13 нови инфектирани с ковид за последните 24 часа, като 11 от тях са пристигнали от чужбина, а другите двама са членове на завърнало се от Мелбърн семейство. Нов Южен Уелс подреди на идващите от Виктория да се самоизолират за 14 дни.

Островният щат Тасмания остави затворена границата си с Виктория и удължи изключителното си състояние до края на август поради новия пик на епидемията във Виктория. В Тасмания не е имало нови инфектирани от близо осем седмици.

Щатът Западна Австралия беше затворил границата си с останалата част от страната още преди последния пик във Виктория.

Министърът на държавното богатство Джош Фрайденберг съобщи, че карантината в щата Виктория ще коства на националната стопанска система 1 милиард австралийски $ (698,5 милиона щатски долара) на седмица.

Към днешна дата Австралия е удостоверила към 8900 инфектирани и 106 умряли от ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР