Във втория ден от разпоредителното заседание по делото за източването

...
Във втория ден от разпоредителното заседание по делото за източването
Коментари Харесай

Цветан Василев прати писмо, в което иска съдът да прекрати делото срещу него

Във втория ден от разпоредителното съвещание по делото за източването на КТБ, по което подсъдими са 18 души, измежду които и посоченият за техен началник в проведената незаконна група някогашен мажоритарен притежател на банката - Цветан Василев изпрати писмо, в което желае профилирания углавен съд (СНС) да приключи делото.

Писмото беше прочетено от един от бранителите на Василев - Константин Симеонов.

Вчера съдът реши, че процесът може да се гледа и в отсъствието на някогашния банкер и одобри, че той е постоянно свикан. Василев се намира в Сърбия и против него тече развой по изгонването му в България по искане на българските управляващи.

В писмото Василев оспорва изказванията на прокуратурата, че е управлявал проведена незаконна група, която е източвала КТБ. Затова и той счита, че делото би трябвало да бъде прекъснато заради липса на закононарушение

Василев твърди, че не е присвоявал пари и разгласи, че в правосъдната зала би трябвало да са тези, които да разграбили КТБ след нейното затваряне на 20 юни 2014 година Според него това са

" писклив медиен магнат и началникът на вносителите на обвинителния акт ".

За преустановяване на делото настояха и юристите на Цветан Василев. Алтернативно те оферират процесът да бъде спран до приключването на експедиционното производството.

Решението на арбитър Виржиния Петрова ще стане известно по-късно през днешния ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР