Във втория ден от посещението си в Австрия президентът Румен

...
Във втория ден от посещението си в Австрия президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев участва в Европейския форум Вахау

Във втория ден от визитата си в Австрия президентът Румен Радев ще взе участие в тазгодишното издание на Европейския конгрес " Вахау ". 

Политическата платформа е основана през 1995 година, когато Австрия се причислява към Европейския съюз. 

Целта на Европейския конгрес Вахау е да популяризира тематиката за Европа и да засили разговора с жителите. По традиция в границите на форума се разискват общи европейски политики и хрумвания за бъдещето на съюза. 

Сред дискутираните теми са районното политическо развиване на Дунавския район, сигурността, икономическото и културното развиване. Международният конгрес се организира в абатството Гьотвайг в Долна Австрия.

Мястото е определено особено като знак на сплотяващата концепция на европейската политика и християнските полезности. Темата на тазгодишното издание на форума е „ Изграждане на устойчива, зелена и конкурентоспособна Европа “. 

Президентът Румен Радев ще има изявление в главния финален панел, модериран от канцлера на Австрия Карл Нехамер, и с присъединяване на премиера на Италия Джорджа Мелони. 

Европейският конгрес Вахау се организира за 27-ми път. От началото му близо 300 държавни ръководители и над 12 000 представители на бизнеса, дипломацията, културата и политиката са участвали на събитието в абатството Гьотвайг.  
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР