Във втория ден на Великден в Бачковския манастир беше спазена

...
Във втория ден на Великден в Бачковския манастир беше спазена
Коментари Харесай

В Бачковския манастир изнесоха иконата на Света Богородица до Клувията

Във втория ден на Великден в Бачковския манастир беше спазена традицията и иконата на Света Богородицабеше изнесена от храма на Светата обител, с цел да бъде отнесена до местността Клувията. Заради ограничаващите ограничения иконата беше сложена в автомобил, с цел да не я носят вярващите на ръце. В литийното шествие се включиха доста малко хора, които бяха с маски и съблюдаваха нужната отдалеченост.

Легендата споделя, че иконата на Божията майка е била скрита по време на османските нашествия. Намират я във втория ден на Великден преди повече от 4 века две овчарчета и я връщат в Светата обител, а от този момент хората имат вяра в чудодейната й мощ.

След утринното свещенодействие, водено от игумена на Светата обител свещеник Сионий, иконата беше изнесена под камбанен звън от храма „ Света Богородица ":

" Пресвета Богородица да се моли за всички индивиди, да ни закриля и пази и нейният пребожествен наследник, възкръснал от мъртвите, да благослови всички индивиди в нашата плодородна татковина и всички, които се трудят в битката с ковид ", сподели игуменът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР