Във втория ден на Великден стартира Литията с Бачковската чудотворна

...
Във втория ден на Великден стартира Литията с Бачковската чудотворна
Коментари Харесай

Тръгна традиционното литийно шествие от Бачковския манастир

Във втория ден на Великден започва Литията с Бачковската чудотворна икона на св. Богородица до Клувията - мястото, където е била скрита и открита.

За ритуала се употребява копието, а не оригинала на чудотворната икона на Бачковския манастир. Богомолци се събраха в обителта, с цел да се включат в носенето и да измолят здраве.

" Оригиналът на иконата е от XVII век и изисква специфични грижи. По тази причина той не излиза от храма. Затова изкарваме копието, което е осветено ", изясни игуменът свещеник Сионий.

Той сподели, че ритуалът ще бъде изпълнен при прецизно съблюдаване на ограниченията. " До Клувията и назад ще се молим Бог да даде здраве и наслада на всички българи и християни и да ни избави от тази тежка пандемия ", изясни игуменът.

Деца от пазарджишкото учебно заведение " Отец Паисий " са създали торта и картички подарък за Божията майка. " От 21 година всякога съм тук ", сподели Силвия Лупова, която носеше подаръците от децата.

" Божията майка ме прикани да дойда ", изясни пък Иван Иванов. Има скупчване на хора, няма по какъв начин да се избегне, макар, че имаше апел да се съблюдават ограниченията, прецизира Trafficnews.bg.

Мнозина се пробват да допрян лика на Божията майка. Всеки търси излекуване, вяра.

" От доста години пристигам повече от 20 година Свидетел съм на чудесата на иконата. Каквото си пожелаеш, се сбъдва. Особено на Клувията молитвите доста се чуват ", сподели мъж на междинна възраст.

" Тук сме за здраве, за религия. Доведе ме персонална болежка. Силата на Богородица е огромна на този ден ", изясни богомолка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР