Във втори пореден ден от Европейската комисия изразиха подкрепа към

...
Във втори пореден ден от Европейската комисия изразиха подкрепа към
Коментари Харесай

Европейските експерти казаха тежката си дума за чумата у нас

Във втори следващ ден от Европейската комисия показаха поддръжка към ограниченията на българските управляващи, които се подхващат в битка с чумата по овцете и козите в Ямболска и Бургаска области. Вчера това направи еврокомисарят по опазването на здравето Витянис Андрюкайтис, в този момент в отбрана се произнесе и експертен съвет към Европейската комисия.

" Чума по дребните преживни животни има в България, няма подозрение за това, а ограниченията, които Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е подхванала са в сходство със законодателството на Европейски Съюз ". Това е заключението експертната задача на Европейска комисия, която посети България тази седмица, оповестяват от БАБХ в прессъобщение.

Яснота и бистрота при работа, подготвеност, своевременни и съответни ограничения за ливкидиране и ограничение на разпространяването на заболяването – това е оценката за работата на БАБХ до този миг, акцентират от самата БАБХ.

Чумата по дребните преживни животни е рисково, бързо разпространяващо се заболяване, а бързината на осъществяване на ограничения за евтаназия на животните в огнищата и контролиране на придвижването на хора, животни и артикули от тях е от значително значение. Всяко закъснение и/или дейности, които опълчват осъществяването им е причина за разпространяване и поява на нови огнища. БАБХ работи в тясно съдействие и цялостна бистрота с всички отраслови институции на страната и ЕК. България е на фронтовата линия на Европейски Съюз и във връзка с запазване здравето на животните в страната и Европейски Съюз е основен състезател. Всички страни членки на Европейски Съюз са насочили взор в дейностите на страната ни и разчитат на ограниченията и осъществяването им с оглед за запазване здравето на животните и ограничение инфекцията, гласи известието на БАБХ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР