Във Втора МБАЛ вече поставят пейсмейкъри на пациенти с нарушения

...
Във Втора МБАЛ вече поставят пейсмейкъри на пациенти с нарушения
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Във Втора МБАЛ в София поставят пейсмейкъри на пациенти с нарушения на сърдечния ритъм

" Във Втора МБАЛ към този момент слагат пейсмейкъри на пациенти с нарушавания на сърдечния темп ", това оповестява на страницата си във Facebook зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

Кардиологичното поделение на общинската болница към този момент работи и по клинична пътека " Електрокардиостимулация ".

Специалистите имат право да правят имплантация на кардиостимулиращо устройство - така наречен пейсмейкър на заболели, които се нуждаят от това. Много постоянно тези устройства са единствената опция за хора със сърдечна непълнота или животозастрашаващи аритмии, при които медикаментозната терапия е без резултат.

В болничното заведение работи кардиологът доктор Красимир Петков - шеф на Отделение за кардиологично интензивно лекуване на сърдечно-съдовите затруднения, надзор върху сериозните нарушавания в хемодинамиката, който е притежател на оценката „ Лекар, на който българите имат вяра ". Той има опит с слагането на пейсмейкъри на хора с нарушавания на сърдечния темп и има документи за базово равнище на електрокардиостимулация, базова ехокардиографска диагностика, експертна ехокардиографска диагностика и ултразвукова съдова диагностика. В болничното заведение към този момент са осъществени няколко такива интервенции, осведоми зам.-кметът.

От началото на октомври в общинското лечебно заведение върви и акция за безвъзмездни прегледи по 6 типа специалности - кардиология, вътрешни заболявания, гастроентерология, ендокринология и заболявания на обмяната, нервни заболявания и педиатрия, подсети доцент Узунов. Часовете за свободния банкет на експертите се запълват много бързо. Кампанията ще продължи до края на ноември и всеки, който има потребност от профилактичен обзор или консултация със експерт, може да си запише час на телефоните, посочени в уеб страницата на Втора МБАЛ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР