Във Втора градска болница ще бъде разкрито едно отделение за

...
Във Втора градска болница ще бъде разкрито едно отделение за
Коментари Харесай

Във Втора градска болница ще се разкрие отделение за лечение на пациенти с COVID-19

Във Втора градска болница ще бъде разкрито едно поделение за лекуване на заболели от COVID-19, оповестиха от Столична община. Това е станало ясно след диалог сред кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и шефа на столичната СРЗИ доктор Пенчев.

Директорът на Втора градска доцент Узунов е почнал реорганизацията на отделението по пулмология, което е с обособен вход и то ще проработи откакто се подсигурява нужният личен състав.
85 медици от Втора градска болница в София са подали оставка Според тях лечебното заведение не е квалифицирано да приема заболели от ковид
Днес стана ясно, че 85 медици са подали молбите си за овакантяване на болничното заведение, точно поради преструктурирането. Според лекарите болничното заведение няма готови експерти за лекуване на заболели с тежка дихателна непълнота, няма обезпечена и инсталация и защитни дрехи за медиците.



След срещата обаче, се оповестява, че болничното заведение разполага с нужните защитни дрехи и доставките ще продължат. Кметът на София подсигурява и в допълнение финансиране за тези, които ще поемат пациентите с ковид.

Отделението ще получи и още един уред за обдишване, който се дава от една от огромните частни лечебни заведения с персоналното подпомагане на проф. Иво Петров.

" На изказванията на някои лекари, че не са готови да лекуват това заболяване, ще кажа единствено, че студенти по медицина и лекари от всички специалности се записват доброволци. Националният щаб изпрати указания към медицинския личен състав за това какво лекуване се ползва на база опит на китайските им сътрудници “, показва кметът Йорданка Фандъкова.

Коронавирусът и България Захариева: Туристическите пътувания би трябвало да бъдат прекратени Най-големите частни лечебни заведения са подготвени да влязат в борбата с COVID-19 При „ работните пчелички “: Борисов инспектира цех за защитни дрехи 85 медици от Втора градска болница в София са подали оставка " Героите на деня ": Хората, които са на първа линия в борбата с COVID-19 Предложение: Да се спрат услугите за настаняване от резидентен вид за възрастни 65-годишен мъж от Кубрат под карантина е напуснал страната Първи болен от ковид в Троян, работил е като ски преподавател в Банско Кънчо Стойчев: Изкарах преди два месеца COVID-19, гадно е, само че минава В Пловдив не са обезпокоени от израелската туристка, дала позитивна проба за COVID-19 в родината си Всекидневна стерилизация на жилищните блокове във Варна поради COVID-19 Блокираните поради COVID-19 в Мароко българи: Страхуваме се от реакциите на локалните хора Корнелия Нинова: Частните и държавните лечебни заведения да влязат в идентичен режим Фандъкова предлага търговците краткотрайно да не заплащат тротоарно право и наеми в София 67 са към този момент инфектираните с ковид у нас Ограничения за пътешестване има в цяла Европа и по света Конвой съпровожда рейсовете, които влизат у нас От 18 март се не разрешава влизането в България на жители, идващи от рискови страни Двама туристи от Израел са с COVID-19 след ски почивка у нас И довечера овации от балконите за българските медици (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР