Във всяко стадо си има мърша. Ние не искаме в

...
Във всяко стадо си има мърша. Ние не искаме в
Коментари Харесай

Прокурор: Не искаме в нашето стадо мърша

Във всяко стадо си има мърша ”. Ние не желаеме в нашето стадо да има мърша и от 4600 магистрати - 100, 200 да са такива, които не са на мястото си, те рано или късно ще си отидат. Това декларира в изявление за Българска телеграфна агенция Евгени Иванов - ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България.
Аз съм последовател на еволюционния метод за очистването, а не на революционния, тъй като с сходни " революции " в никакъв случай не се реализират качествени и постоянни резултати, прибавя той.

Според Иванов, консерватизмът на правосъдната система е нейната най-голяма гаранция за отбрана. По думите му тя не би трябвало да се лашка по " стилните " промени и краткотрайни течения.

Необходимо е правосъдната система да стои устойчиво на мястото си и обществото да се помъчи да я обезпечи, тъй като още от римско време важи правилото, че е " по-добре 100 отговорни на независимост, в сравнение с един почтен в пандиза ", сподели Иванов.

Той акцентира, че прокурорите упорстват за законодателни промени, за добър Наказателно-процесуален кодекс, не толкоз фиктивен, какъвто, съгласно тях е актуалният. Сега прекомерно мъчно, мудно и официално се събират доказателствата, с цел да може по-късно инстанциите по пътя на наказателното дело да се произнесат съответно и заслужено, счита Иванов.

По думите му в България има 1500 прокурори. В над 20-годишната единствена организация на обвинителите членуват към 400 души. Предизвикателството пред асоциацията е да оцелее в тези тежки за съсловните организации на магистратите времена, добави Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР