Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от

...
Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от
Коментари Харесай

Яхтата на патриарх Кирил

Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от тях е и строителството на яхти. Днес има сходни плавателни съдове, които могат да засенчат и най-скъпия и първокласен апартамент. В случая става дума за яхтата, която принадлежи на съветския патриарх Кирил.

Няколко пъти плавателният съд е бил засечен да плава по р. Волга. Важно е да се посочи, че съветският патриарх няколко пъти е бил видян на първокласното возило, само че по документи то не принадлежи на църквата. В реалност то е харизано от съветския президент Владимир Путин. Дарът е по случай Деня на преподобни Сергей и Герман Валаамски.

Цената на яхтата е 4 млн. USD. Тя принадлежи към класа „ лукс”. Построена е от холландско-руския консорциум Timmerman Yachts през 2003 година по план на проектант Гоидо де Грота. Интериорът е дело на Guido de Groot Design. Яхта „ Паллада” е 32 метра дълга и 7.45 метра необятна. Двата мотора са Caterpillar 3196, с 2374 к.с. Корпусът е изработен от алуминиево-магнезиева сплав лас Det Nordske Veritas (DNV) +1A1 LC Yacht R0 E0. В 4 каюти могат да се разположат до 8 души, а за екипажът има две каюти общо за 4 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР