Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от

Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от ...

Яхтата на патриарх Кирил.


Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от тях е и строителството на яхти. Днес има подобни плавателни съдове, които могат да засенчат и най-скъпия и луксозен апартамент. В случая става дума за яхтата, която принадлежи на руския патриарх Кирил.

Няколко пъти плавателният съд е бил засечен да плава по р. Волга. Важно е да се уточни, че руският патриарх няколко пъти е бил забелязан на луксозното возило, но по документи то не принадлежи на църквата. В действителност то е подарено от руския президент Владимир Путин. Дарът е по случай Деня на преподобни Сергей и Герман Валаамски.

Цената на яхтата е 4 млн. USD. Тя принадлежи към класа „лукс”. Построена е от холландско-руския консорциум Timmerman Yachts през 2003 г. по проект на архитект Гоидо де Грота. Интериорът е дело на Guido de Groot Design. Яхта „Паллада” е 32 метра дълга и 7.45 метра широка. Двата двигателя са Caterpillar 3196, с 2374 к.с. Корпусът е направен от алуминиево-магнезиева сплав лас Det Nordske Veritas (DNV) +1A1 LC Yacht R0 E0. В 4 каюти могат да се разположат до 8 души, а за екипажът има две каюти общо за 4 души.

Източник: fakti.bg