Във ВСС днес ще гласуват предложението на правосъдния министър да

...
Във ВСС днес ще гласуват предложението на правосъдния министър да
Коментари Харесай

Главният прокурор: Атакуват прокуратурата с неверни твърдения, а имаме бум на престъпността - върнахме се на нивата от 2006 г.

Във Висш съдебен съвет през днешния ден ще гласоподават предлагането на правосъдния министър да бъде отхвърлен основният прокурор. " Това, което в импортирано от министър Йорданова, е машинален общ брой от манипулативни и погрешни политически изказвания. И нормално цитиране на правила, които нямат нищо общо с Конституцията и законите на страната, а още по-малко с основния прокурор ", съобщи основният прокурор преди днешното съвещание на Висшия правосъден съвет.

" Искането за отстраняването ми по самодейност на Бойко Рашков е правно нищо, а настояването на министър Йорданова е просто нищо. Прочетох го един път и почтено казано съм усложнен да го схвана. Това е машинален общ брой сред погрешни субективни оценки, манипулативни политически изказвания и нормално цитиране на правила. Щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно ", добави той.

По думите му с бързи темповете вървим към проблеми, които мислехме за забравени.
" Лош знак е за българската държавност и за това, че се оправдават терзанията на българската прокуратура изразени пред европейските ни сътрудници. Вървим към проблеми, които мислехме за забравени преди приемането ни в Европейски Съюз. Възраждат се полицейският произвол, а цената ще заплащат българските жители - има взрив на престъпността на равнища от 2006 година ", добави основният прокурор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР