Във всички язовири в Добричка област нивата на водите са

...
Във всички язовири в Добричка област нивата на водите са
Коментари Харесай

Нивата на водите във всички язовири в Добричка област са ниски

Във всички язовири в Добричка област равнищата на водите са ниски и няма заплаха за живота и здравето на популацията, заяви пресцентърът на регионалната администрация, като се базира на отчет от инспекция, назначена със заповед на регионалния шеф Красимир Кирилов. Най-големият водоем в района - язовир "Одринци ", е цялостен на 30 на 100 от размера му.

При инспекцията на язовирите са участвали техните концесионери и ползватели, които са показали обновени спешни проекти.

Проверена е техническата редовност на оборудванията, в това число и на спирателните кранове. За някои от водоемите са издадени наставления за премахване на незначителни нередности: да бъде почистена растителност от откосите на язовирните стени и да бъдат дооборудвани спешните хранилища, показват от пресслужбата на регионалната администрация.

Извън обитаемоте места е изработен оглед на речни корита, както и на попадащи в обсега им сектори и уреди от републиканската пътна мрежа. Експертната комисия е проверила проводимостта на коритата, дали има непочистена растителност и противозаконни сметища. От регионалната администрация осведомят, че там, където са установени нередности, също са издадени наставления за предприемане на ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР